Ilie Carabulea a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul ASF-Carpatica

Ilie Carabulea a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul ASF-Carpatica
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2017

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat definitiv, miercuri, de instanța supremă, la cinci ani de închisoare în dosarul ASF-Carpatica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Decizia instanței supreme este definitivă, scrie News.ro.

În martie 2016, patronul Carpatica Asig Ilie Carabulea fusese condamnat de Curtea de Apel București la șase ani și șase luni de închisoare în dosarul ASF, în timp ce fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară Dan Radu Rușanu a fost achitat. Instanța a decis condamnarea lui Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib SRL și SC Transcar SRL, societăți prin intermediul cărora deținea și controla indirect societatea de asigurări Carpatica Asig SA, pentru constituirea unui grup infracțional în scopul protejării intereselor societății de asigurări.

Trimiși în judecată alături de el pentru constituirea grupului infracțional, Marian Mârzac, fost director general al SC Carpatica Asig SA, și Radu Mustățea, la data faptelor membru în Consiliul de Administrație al SC Carpatica Asig SA, au fost condamnați la 4 ani și șase luni și respectiv 3 ani și șase luni de închisoare.

ASF are o nouă conducere. Președintele comisiei de buget a Camerei Deputaților și fostul soț al Olguței Vasilescu au fost confirmați de Parlament CITEȘTE ȘI ASF are o nouă conducere. Președintele comisiei de buget a Camerei Deputaților și fostul soț al Olguței Vasilescu au fost confirmați de Parlament

Dan Radu Rușanu, la data faptelor președinte al ASF, trimis în judecată pentru că și-a folosit influența în folosul lui Carabulea, a fost achitat.

Celelalte persoane acuzate că au aderat la grupul infracțional au primit pedepse cu suspendare sau au fost achitate.

Procurorii DNA arătau, în rechizitoriul trimis instanței, că în anul 2012, SC Carpatica Asig SA avea o situație financiară precară și necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro. Începând din mai 2013, Carabulea, Mustățea și Mîrzac "au constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii unor infracțiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA", susțin procurorii. Gruparea respectivă ar fi fost sprijinită de Dan Radu Rușanu, precum și de alte persoane din conducerea ASF, potrivit procurorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ilie carabulea
asf
carpatic