NN a ajuns la active de aproape 15 miliarde lei administrate în România, cele mai multe pe pilonul II de pensii

NN a ajuns la active de aproape 15 miliarde lei administrate în România, cele mai multe pe pilonul II de pensii
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2016

NN Asigurări a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu active de circa 14,9 miliarde lei administrate în România, din care 11 miliarde pe pilonul II, al pensiilor private obligatorii, arată datele publicate joi de grupul olandez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

NN avea, la finalul luni septembrie, active de 3,2 miliarde lei pe segmentul asigurărilor de viață, de 728,2 milioane lei pe pilonul III, al pensiilor facultative, și de 11 miliarde lei pe pilonul II, al pensiilor private obligatorii, scrie News.ro.

"Planurile de economisire au fost cele mai căutate produse de asigurare anul acesta, însumând alături de produsul de sănătate mai mult de 40% din business. Totodată, pensiile facultative au avut o creștere de aproape 25% a activelor și de 8,6% a numărului de participanți, iar 42% dintre angajații care au început să economisească voluntar pentru pensie în primele nouă luni din acest an au optat pentru unul dintre cele două fonduri administrate de NN”, a declarat directorul general NN Asigurări de Viață, Marius Popescu.

Pe segmentul asigurărilor de viață, NN și-a mărit cu 8,5% activele administrate în România în ultimul an, la 3,2 miliarde lei la finalul lunii septembrie.

Dumitru, Consiliul Fiscal: București, Timișoara sau Cluj ar putea intra mâine în zona euro CITEȘTE ȘI Dumitru, Consiliul Fiscal: București, Timișoara sau Cluj ar putea intra mâine în zona euro

Compania a înregistrat în primele nouă luni din acest an prime brute subscrise de 481 milioane de lei din asigurări de viață, în creștere de 4,4% față de nivelul din același interval din 2015.

"Prima brută medie de asigurare pentru contractele încheiate în perioada ianuarie - septembrie 2016 este de 1.809 lei, cu 2,4% mai mare față de nivelul de 1.766 lei din 2015", a precizat NN.

Pe segmentul pensiilor facultative - pilonul III -, activele gestionate de NN au urcat cu 24,9% în perioada septembrie 2015 - septembrie 2016, la 728,2 milioane lei.

NN este lider detașat pe pilonul III de pensii, cu o cotă de piață de 50,2% la finalul lunii septembrie, având 173.300 de clienți în România.

Principala afacere rămâne pilonul II, al pensiilor private obligatorii, la care angajații sunt obligați să contribuie cu 5,1% din venituri în acest an, față de 5% în 2015.

"NN Pensii administrează active nete în valoare de 11 miliarde de lei, arată datele valabile la finalul lunii septembrie 2016, în creștere cu 28,6% comparativ cu nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut, echivalent cu o cotă de piață în funcție de active de 36,7%" , a precizat compania.

NN este lider de piață și pe pilonul II de pensii, în condițiile în care are 1,8 milioane de clienți, adică 28,45 dn numărul total de participanți.

Fondul de pensii administrat de NN pe pilonul II a realizat din mai 2008 și până la finalul lunii septembrie 2016 o performanță de 10,1% pe an, în medie, peste media tuturor fondurilor din piață, de 9,6% pe an, potrivit companiei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pilonul ii de pensii
nn asigurari