Prima mega-fuziune abandonată în 2017: Asigurătorii americani Aetna și Humana renunță la un acord de 37 miliarde dolari

Prima mega-fuziune abandonată în 2017: Asigurătorii americani Aetna și Humana renunță la un acord de 37 miliarde dolari

Sursa foto: Montgomery County Planning Commission/Flickr

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 feb 2017

Companiile Aetna și Humana, doi dintre jucătorii de top pe piața americană a asigurărilor de sănătate, au renunțat să își combine activitățile în baza unui acord de fuziune în valoare de 37 miliarde dolari anunțat la jumătatea anului 2015, după ce un tribunal federal s-a pronunțat împotriva operațiunii, pe motiv că aceasta ar afecta negativ competiția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Fuziunea dintre cei doi asigurători ar fi creat o companie cu venituri operaționale de 115 miliarde de dolari și un portofoliu de peste 33 milioane de clienți.

Aetna, companie inclusă în topul Fortune 100, va plăti Humana un comision de retragere de 1 miliard de dolari, au anunțat marți cei doi asigurători. După plata taxelor, Humana va încasa aproximativ 630 milioane de dolari.

Peste 18.000 de români au sunat la ASF să întrebe despre asigurări, pensii sau Bursă. Mai mult de 93%, mulțumiți de răspuns CITEȘTE ȘI Peste 18.000 de români au sunat la ASF să întrebe despre asigurări, pensii sau Bursă. Mai mult de 93%, mulțumiți de răspuns

Acesta este primul acord major de fuziune abandonat de la începutul anului. În 2016, tranzacții însumând aproape 570 miliarde de dolari au fost trecute pe linie moartă, cea mai mare valoare începând cu anul 2008 și mai mult decât dublu comparativ cu anul 2015.

Printre acordurile eșuate s-au numărat fuziunea-gigant dintre Pfizer și Allergan, în valoare de 160 miliarde de dolari, precum și preluarea Baker Huges de către Halliburton, care la data anunțării evalua Baker Huges la circa 35 miliarde de dolari. Halliburton a plătit un comision de retragere în sumă de 3,5 miliarde de dolari, după ce a renunțat la fuziune din cauza opoziției autorităților de reglementare din Statele Unite și Uniunea Europeană.

Un alt acord-gigant, prin care grupul american AT&T vrea să preia Time Warner în schimbul a 85,4 miliarde de dolari, ar putea fi de asemenea abandonat, în condițiile în care președintele SUA, Donald Trump, a declarat că va încerca să oprească fuziunea din cauză că “aduce prea multă de putere în mâinile unui număr prea mic de persoane”.

viewscnt
Afla mai multe despre
aetna
humana
fuziune
abandon
esec