Undă verde - BERD devine acționar minoritar al Euroins România, aflată într-un moment de conflict cu ASF

Undă verde - BERD devine acționar minoritar al Euroins România, aflată într-un moment de conflict cu ASF
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2023

Operațiunea prin care Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) devine acționar al Euroins a fost avizată de ASF.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2021, BERD a semnat un acord pentru achiziționarea unei acțiuni minoritare în Euroins Insurance Group, unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurări generale din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. BERD investește 30 de milioane de euro printr-o nouă majorare de capital, în timp ce Еurohold, compania mamă a grupului de asigurări, oferă o injecție de capital suplimentară de 12 milioane de euro.

De asemenea, BERD colaborează cu ASF pentru a elabora noi reglementări pentru gestionarea cererilor de despăgubire.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Fondurile vor fi utilizate pentru dezvoltarea și creșterea celei mai mari entități din cadrul grupului, Euroins România Asigurare Reasigurare. Finanțarea va susține, de asemenea, operațiunile și creșterea grupului în Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia și Ucraina.

La acest moment, Euroins este într-un context în care ASF a formulat o sesizare penală împotriva companiei.

Euroins Insurance Group este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente care activează pe piețele CESEE și FSU. Compania oferă o gamă completă de produse de asigurare generale, de sănătate și de viață. Grupul operează în 13 țări europene și deține filiale în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia și Belarus. EIG operează și în Grecia și Polonia și are operațiuni de asigurare de nișă în Spania, Italia, Germania și Regatul Unit.

În prezent, grupul de asigurări are peste 4 milioane de clienți și peste 3.000 de angajați. Eurohold este un grup financiar și energetic de top în regiunea CESEE / FSU, care operează în domeniul distribuției, furnizării și comercializării energiei electrice, asigurărilor, leasingului, vânzărilor de mașini, serviciilor de investiții și gestionării activelor. Eurohold este listat la BVS și WSE.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
euroins