Vorniceanu (ASF) spune că plata impozitelor pe autoturisme ar putea să fie condiționată de plata RCA

Vorniceanu (ASF) spune că plata impozitelor pe autoturisme ar putea să fie condiționată de plata RCA
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2016

Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară Marius Vorniceanu a declarat marți că este de acord ca plata impozitelor pe autoturisme să fie condiționată cu plata polițelor RCA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Se poate, pentru a avea un grad de cuprindere mai mare în asigurare, printre multele mijloace prin care putem asigura acest lucru pot fi și situațiile în care Direcțiile de impozite și taxe locale, atunci când încasează taxele pentru mașinile respective, să solicite și prezența poliței RCA. Eu sunt de acord cu această propunere. Să vedem cum poate fi implementată", a spus Vorniceanu, în cadrul unei dezbateri la Comisia pentru transporturi a Camerei Deputaților pe tema polițelor RCA.

El a adăugat că ASF lucrează la elaborarea unui proiect de lege a asigurărilor în România pe care îl va promova cu ajutorul Parlamentului, în care vor fi prevăzute sancțiuni pentru companiile de asigurări care stabilesc prețuri exagerate sau prohibitive.

Vorniceanu a precizat că ASF, în momentul în care a fost sesizată că tarifele RCA la transportatori au crescut substanțial, a declanșat un control pe modelul de calcul actuarial la companiile de asigurări, verificările fiind în curs de finalizare.

EXCLUSIV Firmele de asigurare au cotizat zeci de milioane de euro pentru sistemul bonus-malus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Firmele de asigurare au cotizat zeci de milioane de euro pentru sistemul bonus-malus

"Deja ASF a luat o serie de măsuri, la solicitarea transportatorilor, pentru a debloca o astfel de situație și pentru a crea condiții companiilor de asigurări să diminueze tarifele. Printre aceste măsuri vă pot spune faptul că discount-urile care erau limitate la 10% au dispărut din normele RCA, de asemenea am solicitat ca prima, creșterile de tarife la RCA să nu depășească și să fie în corelație cu creșterea ratei daunalității, deci o creștere proporțională și rezonabilă. Am aprobat eliminarea barierelor restrictive privind RCA pe teritoriul României, respectiv am eliminat din norma 23 obligativitatea ca companiile de asigurări să aibă o structură în fiecare județ. Aceasta presupune un cost destul de ridicat pentru companii, dar în felul acesta am dat dreptul altor companii să opereze pe teritoriul României, putând crea un mediu concurențial mai bun. Această propunere este în dezbatere publică și cred că va fi aprobată în câteva zile", a menționat Vorniceanu.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
vorniceanu
asf
rca