Asirom câștigă al treilea contract cu Apărarea și va asigura viața militarilor români în misiunile de luptă pentru 8,23 milioane lei

Asirom câștigă al treilea contract cu Apărarea și va asigura viața militarilor români în misiunile de luptă pentru 8,23 milioane lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 15 aug 2017

Asirom VIG a câștigat a treia licitație organizată de Ministerul Apărării Naționale (MApN) pentru furnizarea polițelor de viață destinate militarilor români aflați în misiuni de luptă, pe o perioadă de doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Asigurătorul va încasa 8,23 milioane de lei, de la un estimat de 14,42 milioane de lei.

La licitație s-a înscris și asocierea formată din BCR Asigurări de Viață VIG și Campion Broker de Asigurare.

În aprilie, Armata a atribuit Asirom prin licitație un contract de asigurare similar pentru care va încasa, în următorii 3 ani, suma de 7,99 miloane de lei. A doua poliță a fost câștigată o lună mai târziu pentru o primă de asigurare de 3,28 milioane de lei, de la un estimat de 10,95 milioane de lei.

Produse ”Made in China” sunt de fapt fabricate în Coreea de Nord, unde forța de muncă e foarte ieftină CITEȘTE ȘI Produse ”Made in China” sunt de fapt fabricate în Coreea de Nord, unde forța de muncă e foarte ieftină

Suma asigurată pentru riscul de deces al personalului Ministerului Apărării Naționale (MApN) care va executa misiuni de luptă este de cel puțin 80.000 de euro, potrivit datelor din caietul de sarcini.

În cazul riscului de invaliditate de gradul I și II, polița de asigurare va fi de minimum 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de cel puțin 40.000 euro.

Totodată, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, pe timpul și din cauza acțiunilor de luptă, care au ca rezultat mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale/afecțiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv.

Asigurătorul va acoperi cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, dacă se face dovada acestor cheltuieli, cele pentru spitalizare și tratament ambulatoriu - 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile și mai puțin de trei zile) și cele pentru medicamente și tratament în sumă de până la 6.000 euro.

LISTA Magazinele din care bucureștenii pot cumpăra biciclete cu voucherele de la Primărie CITEȘTE ȘI LISTA Magazinele din care bucureștenii pot cumpăra biciclete cu voucherele de la Primărie

Primii trei asigurători de viață după nivelul primelor subscrise sunt NN, BCR Asigurări de Viață VIG și BRD Asigurări de Viață, potrivit datelor ASF aferente anului 2016. Asirom VIG a ocupat locul 4.

Anul trecut, primele subscrise din asigurări de viață au înregistrat un volum de 1,66 miliarde de lei, în urcare cu 6% comparativ cu 2015, în timp ce asigurătorii străini au cumulat subscrieri de 356 milioane de lei, în creștere cu 11% față de anul precedent.

Întreaga piață a asigurărilor a depășit 10 miliarde de lei în 2016.

Asirom este parte a grupului austriac Vienna Insurance Group, care mai deține pe piața românească Omniasig și BCR Asigurări de Viață.

viewscnt
Afla mai multe despre
asirom
armata
militari
mapn
polita
viata