2.600 de clienți ai OTP Bank România au primit reduceri de peste 23 de milioane de CHF

2.600 de clienți ai OTP Bank România au primit reduceri de peste 23 de milioane de CHF

Sursa foto: Profit.ro / Laszlo Raduly

Profit.ro
Profit.ro
scris 29 feb 2016

Un umăr de 2.600 de clienți ai OTP Bank România au primit deja reduceri de peste 23 de milioane de franci elvețieni, în cadrul programului de conversie a creditelor în CHF, au anunțat, luni, reprezentanți ai băncii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Peste 8.400 de clienți (83%) au contactat banca și și-au manifestat interesul față de oferta de conversie Peste 4.300 de clienți au semnat deja cererile de acceptare a ofertelor personalizate 2.600 de clienți au semnat deja contractele de conversie și beneficiază de reduceri totale de peste 23 de milioane de CHF la soldurile curente ale creditelor între 140 și 180 de clienți semnează contractele de conversie, în fiecare zi București, 29 februarie 2016 - 2.600 de clienți ai OTP Bank România au primit deja reduceri însumând peste 23 de milioane de franci elvețieni (CHF), în cadrul programului de conversie a creditelor în CHF, după ce au acceptat ofertele personalizate propuse de banca și au semnat contractele de conversie", se arată într-un comunicat al băncii.

83% dintre clienții cu credite în CHF au contactat deja unitățile băncii, exprimîndu-și interesul față de programul de conversie, în timp ce mai mult de 4.300 de clienți au acceptat deja ofertele personalizate. În plus, între 140 și 180 de clienți semnează noi contracte de conversie, în fiecare zi.

"Clienții au ajuns la concluzia că acest program de conversie a fost dezvoltat cu cele mai bune intenții, și anume reconsolidarea încrederii în relația noastră. Aceștia au înțeles că le oferim reduceri semnificative și, mai ales, sigure ale soldurilor creditelor, cu un impact important asupra ratelor lunare. Au fost cazuri de clienți sceptici, care au preferat să meargă în continuare în instanța, însă au obținut, la final, sume mult mai mici sau au pierdut procesele, așa că au revenit asupra deciziilor lor inițiale și au solicitat ofertele propuse de noi", a declarat Laszlo Diosi, CEO OTP Bank România.

OTP Bank România oferă clienților săi reduceri corecte, raportate la condițiile de preț ale contractelor de credit deținute. Reducerile aplicate la soldurile creditelor în CHF reprezintă o certitudine, spre deosebire de un litigiu cu banca, care implică atât o perioada de timp îndelungată, cât și riscul obținerii unor sume mult mai mici sau chiar pierderi.

De exemplu, unul dintre clienții incluși în programul de conversie a refuzat reducerea propusă de banca, în valoare totală de 32.700 de CHF, alegând să continue litigiul inițial și să meargă în instanța, unde a pierdut procesul, definitiv și integral, pe toate pretențiile.

Un alt client a câștigat, în urma litigiului, 650 de CHF plus dobânda legală pentru această sumă, în timp ce banca i-a oferit o reducere de 10.200 de CHF pe care acesta a refuzat-o. În plus, clientul a trebuit să acopere cheltuielile de judecată și o taxa de timbru în valoare de 4.500 de lei.

Un alt exemplu este cel al clientului care a câștigat în instanța suma de 18.400 de CHF plus 3.400 de lei, în timp ce banca i-a oferit 31.600 de CHF drept reducere a soldului creditului deținut.

În urmă unui alt litigiu, un alt client a câștigat 6.500 de lei, însă reducerea din cadrul programului de conversie pe care a refuzat-o a fost de 11.600 de CHF. O altă clientă a câștigat, în urma procesului, 9.000 de lei, mult sub oferta băncii, care era de 14.400 CHF.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
otp bank
credite in franci