Autoritatea Bancară Europeană va cerceta modul în care a fost supervizată activitatea Danske Bank

Autoritatea Bancară Europeană va cerceta modul în care a fost supervizată activitatea Danske Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2018

Comisia Europeană a cerut Autorității Bancare Europene (EBA) să investigheze ce nu a funcționat în supervizarea subsidiarei estoniene a Danske Bank A/S, implicată într-un scandal de spălare de bani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, la solicitarea comisarului european pentru justiție, Vera Jourova, Executivul comunitar a trimis scrisori Guvernelor din Danemarca și Estonia pentru a primi informații suplimentare despre modul de supervizare, a anunțat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de Agerpres.

Agenția națională britanică pentru combaterea infracționalității (NCA) a anunțat vineri că a deschis o investigație privind legăturile dintre firme înregistrate în Regatul Unit și subsidiara estoniană a Danske Bank A/S, implicată într-un scandal de spălare de bani, transmite Reuters.

 

 

De asemenea, cel mai mare creditor din Danemarca este din nou anchetat de Autoritatea daneză de Supraveghere în Domeniul Financiar, scrie Agerpres.

ANALIZĂ Salariile la stat în România au ajuns la nivelul celor din Polonia și le-au depășit pe cele din Ungaria. Cele din privat sunt cu ani în urmă CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Salariile la stat în România au ajuns la nivelul celor din Polonia și le-au depășit pe cele din Ungaria. Cele din privat sunt cu ani în urmă

Directorul general al Danske Bank, Thomas Borgen, și-a prezentat demisia miercuri, în aceeași zi în care banca daneză, aflată în centrul unui scandal privind activități de spălare a banilor, a anunțat că a analizat tranzacții însumând 200 miliarde de euro desfășurate prin intermediul sucursalei din Estonia, o porțiune semnificativă dintre acestea fiind indicate ca suspecte. 

viewscnt
Afla mai multe despre
danske bank