Banca Națională a Elveției urmărește îndeaproape situația de la Credit Suisse, care trebuie să se restructureze

Banca Națională a Elveției urmărește îndeaproape situația de la Credit Suisse, care trebuie să se restructureze
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2022

Banca Națională Elvețiană urmărește îndeaproape situația de la Credit Suisse, ale cărei acțiuni și obligațiuni au fluctuat puternic în ultimele zile, din cauza incertitudinilor legate de costurile restructurării, a declarat Andrea Maechler, membru al consiliului de administrație al băncii centrale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acțiunile  Credit Suisse, a doua mare bancă a Elveției, au scăzut cu până la 11,5%, iar obligațiunile sale au atins luni minime record, înainte de a recupera unele dintre pierderi, pe fondul îngrijorărilor legate de capacitatea sa de a-și restructura activitățile fără a cere investitorilor mai mulți bani, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ BCR vinde o nouă emisiune masivă de obligațiuni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BCR vinde o nouă emisiune masivă de obligațiuni

”Monitorim situația. Ei lucrează la o strategie care urmează să apară la sfârșitul lunii octombrie”, a spus Maechler în marginea unui eveniment de la Zurich.

Banca centrală a refuzat să comenteze în trecut despre Credit Suisse, care a spus că are o bază solidă de capital și lichiditate.

Credit Suise urrmează să anunțe detaliile unui plan de restructurare împreună cu rezultatele din trimestrul trei pe 27 octombrie.

În iulie, Credit Suisse a anunțat cea de-a doua revizuire a strategiei într-un an și și-a înlocuit directorul general, aducându-l pe expertul în restructurare Ulrich Koerner pentru a restrânge banca de investiții și a reduce costurile cu peste 1 miliard de dolari.

Instituția financiară are în vedere măsuri de transformare a băncii sale de investiții într-o afacere ”de consultanță și cu capital mai mic” și evaluează opțiuni strategice pentru afacerea cu produse securitizate, a spus Credit Suisse.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
banca națională a elveției