Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre și-a majorat portofoliul la peste 2 miliarde euro în 2020

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre și-a majorat portofoliul la peste 2 miliarde euro în 2020
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 iun 2021

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), prezentă și în România, și-a majorat cu 12% portofoliul de împrumuturi și investiții în 2020, la peste 2 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca a rămas pe profit pentru al 16-lea an consecutiv, cu un rezultat net de 14,2 milioane de euro, comparativ cu un câștig de 13,6 milioane de euro în 2019.

În total, BSTDB a aprobat 22 de operațiuni noi anul trecut, în valoare totală de 771 milioane de euro. De asemenea, banca s-a angajat să aloce 624 milioane de euro pentru proiecte suplimentare.

BNR susține că, prin scrisoarea lui Isărescu, avertizează Parlamentul asupra riscului de infringement: se stabilesc noi criterii pentru eliberarea din funcție a membrilor CA CITEȘTE ȘI BNR susține că, prin scrisoarea lui Isărescu, avertizează Parlamentul asupra riscului de infringement: se stabilesc noi criterii pentru eliberarea din funcție a membrilor CA

La finele anului 2020, portofoliul BSTDB se ridica la aproape 2,07 miliarde de euro, de la 1,85 miliarde de euro în 2019.

Banca a înregistrat pierderi din deprecierea împrumuturilor de 55,94 milioane de euro în 2020, în creștere cu 12,6 milioane de euro raportat la anul anterior, în principal din cauza impactului negativ cauzat de pandemia de Covid-19.

BSTDB, cu sediul în Salonic, Grecia, este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina.

Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre, având un capital autorizat de 3,45 miliarde de euro.

De la începutul acestui an, BSTDB a finanțat 6 proiecte în România, în valoare de peste 130 milioane de euro. Cel mai recent, banca a acordat un credit de 40 milioane de euro, pe 7 ani, producătorului de aluminiu Alro, parte a grupului Vimetco, pentru susținerea programul de investiții de capital al companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca pentru comerț și dezvoltare a mării negre
bstdb. portofoliu
imprumuturi
rezultate financiare