Banca Transilvania a primit avizul ASF pentru obligațiuni la BVB de până la 285 milioane euro. "Obligațiunile nu au fost și nu vor fi oferite către public în România"

Banca Transilvania a primit avizul ASF pentru obligațiuni la BVB de până la 285 milioane euro. "Obligațiunile nu au fost și nu vor fi oferite către public în România"
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 21 iun 2018

Banca Transilvania a primit avizul Autorității de Supraveghere Financiară pentru emiterea unor obligațiuni cu scadența la 10 ani pentru o sumă de maximum 285 milioane euro, listate la BVB. Luna trecută, acționarii aprobaseră o emisiune de până la 350 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Obligațiunile nu au fost și nu vor fi oferite către public în România. Ele vor fi făcute disponibile spre subscriere doar unui număr restrâns de Investitori Eligibili", este mesajul companiei.

Obligațiunile vor avea o dobândă egală cu EURIBOR la 6 luni + 3,75% pe an, perioada de subscriere fiind 21-26 Iunie 2018.

După UniCredit Bank, Garanti Bank și Raffeisen Bank, și Banca Transilvania (TLV) emite obligațiuni corporative care să fie listate la Bursa de Valori București.

În prezent, la cota acestei piețe sunt listate mai multe instrumente de acest tip emise de bănci. Anul trecut, UniCredit Bank a lansat la BVB obligațiuni în valoare însumată de 610 milioane lei, după ce instituția de credit mai avea un instrument obligatar emis încă din 2013, în valoare de 550 milioane lei. La jumătatea anului 2014, Garanti Bank și Raiffeisen Bank au lansat emisiuni de obligațiuni cu scadența la 5 ani, în sumă de 300 milioane lei și, respectiv 500 milioane lei.

Fondul american JC Flowers l-a instalat ca președinte al CA la Piraeus Bank România pe Nicolae Dănilă, fost președinte executiv al BCR. Dănilă a condus în anii \'70 sucursala Chase Manhattan Bank a lui David Rockefeller, bancher în relație cu Ceaușescu CITEȘTE ȘI Fondul american JC Flowers l-a instalat ca președinte al CA la Piraeus Bank România pe Nicolae Dănilă, fost președinte executiv al BCR. Dănilă a condus în anii '70 sucursala Chase Manhattan Bank a lui David Rockefeller, bancher în relație cu Ceaușescu

Anul trecut, International Investment Bank, instituție internațională cu sediul la Moscova a spart gheața pe piața instrumetelor obligatare, lansând o emisiune denominată în euro în valoare de 60 milioane euro, prima în valută, decontată prin sistemul Target2.

Banca Transilvania intenționează să forțeze noi limite, scadența de 10 ani fiind una ambițioasă pentru piața de capital românească, după cum ținta pentru finanțarea atrasă este considerabilă.

Banca Transilvania este una dintre poveștile de succes de la bursă, reușind să crească, prin finanțările atrase de pe piața de capital de la o bancă cu activități preponderent în zona Ardealului în anii ’90, către cea mai valoroasă instituție de credit românească, având o capitalizare bursieră de 10,33 miliarde lei (2,23 miliarde euro). Grupul BT a încheiat anul 2017 cu active de 59,8 miliarde lei (din care banca deține 59,3 miliarde lei), în creștere cu 15,1% față de 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
obligatiuni
bvb
bursa
raiffeisen bank
garanti bank
unicredit bank