Banca Transilvania simplifică procedura de acordare a creditelor APIA

Banca Transilvania simplifică procedura de acordare a creditelor APIA
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 3 iun 2020

Banca Transilvania va primi online adeverințele pentru creditele APIA și va simplifica fluxul de aprobare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Banca Transilvania și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au semnat convenția pentru finanțarea subvențiilor agricole, pentru continuarea parteneriatului și în acest an. În cadrul programului, banca acordă finanțări în avans agricultorilor beneficiari ai subvențiilor pe suprafață (SAPS 2020) și beneficiarilor Măsurii 14 – Bunăstarea animalelor.

“În ciuda provocărilor momentului, agricultura are o oportunitate istorică. Agricultura hrănește România și, în același timp, este o șansă pentru repornirea economiei, pentru creșterea României. Suntem atenți la tot ce se întâmplă atât în ceea ce privește clienții de profil care au aplicat pentru finanțare în programul IMM Invest ca oportunitate de dezvoltare și consolidare, cât și la efectele puternice ale secetei în anumite zone din țară”, spune Sorin Ignat, Director Agribusiness, Banca Transilvania.

DECIZIE Toate popririle vor fi blocate până la 1 septembrie CITEȘTE ȘI DECIZIE Toate popririle vor fi blocate până la 1 septembrie

Creditele APIA sunt destinate agricultorilor care au nevoie de finanțare până la primirea subvenției de la APIA. Banca Transilvania acordă finanțare de până la 85% din suma menționată în adeverința eliberată de APIA.

Clienții vor avea opțiunea să aplice online pentru aceste împrumuturi și vor putea obține finanțarea adeverințelor prin factoring.

Potrivit băncii, dacă o persoană trebuie să primească de la APIA subvenții de 22.000 de lei, valoarea maximă a împrumutului este 18.700 de lei, dobânda anuală efectivă este de 4,88%, iar suma totală care trebuie plătită este de 19.752 de lei.

Banca Transilvania a acordat anul trecut aproape 4.500 de credite, în valoare de 2 miliarde lei și a ajuns la 31.000 de clienți agribusiness. Creditele noi pentru capital de lucru au crescut cu 39% ca număr și cu 5% ca valoare. Creditele APIA au avansat cu 22% ca număr și cu 65% ca valoare. Banca a acordat anul trecut și  peste 2.500 de împrumuturi pentru persoanele juridice, în valoare de peste 440 de milioane de lei aferente adeverințelor APIA.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
apia
credite apia