Băncile europene au anunțat că vor elimina peste 44.000 de locuri de muncă

Băncile europene au anunțat că vor elimina peste 44.000 de locuri de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2019

De la începutul anului și până în prezent, cel puțin zeci bănci europene au anunțat că vor elimina peste 44.000 de locuri de muncă, confirmând perioada dificilă prin care trece acest sector care se confruntă cu dobânzi foarte mici și cu tensiunile comerciale, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ultimele anunțuri în acest sens au fost făcute vineri de grupul bancar francez Société Générale și cel german Commerzbank, potrivit Agerpres.

Grupul bancar francez Société Générale a fost unul dintre primii care în 2015 a anunțat o restructurare a rețelei sale de retail din Franța, pe fondul scăderii frecventării agențiilor sale și a trecerii la operațiunile de digital banking. Între 2016 și 2020, Société Générale, care este prezentă și pe piața din România, are programată renunțarea la 3.450 de posturi dintr-un total de peste 147.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
concedieri
banci