BCR a înregistrat o creștere de peste 70% a conturilor de economii la jumătatea anului

BCR a înregistrat o creștere de peste 70% a conturilor de economii la jumătatea anului
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 8 iul 2020

Banca Comercială Română anunță un interes în creștere al clienților pentru produsele de economisire pe fondul pandemiei COVID-19. Conturile de economii au crescut cu 73% la 6 luni, în timp ce depozitele au înregistrat o creștere de 18%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai bine de 9 din 10 conturi de economii au fost deschise online prin aplicația/pagina de internet banking George.

“Credem că românii au învățat să fie mai ponderați, în ultimii ani, mai ales după criza din 2009. Cu lecțiile învățate de-atunci, oamenii își doresc acum, mai mult ca oricând, să aibă la îndemână o plasă de siguranță financiară, indiferent că e vorba de un depozit, un cont de economii sau orice alt instrument de economisire. În același timp, aceste evoluții ne arată că transformarea digitală accelerată a BCR se află pe direcția bună”, spune Marian Ignat, Director Executiv Distribuție Retail, Banca Comercială Română.

Profit.ro Financial Forum - Ministrul Finanțelor: Țintim în continuare o scădere a economiei de numai 2% în acest an. Mă aștept la o îmbunătățire a estimării Comisiei Europene, de -6% CITEȘTE ȘI Profit.ro Financial Forum - Ministrul Finanțelor: Țintim în continuare o scădere a economiei de numai 2% în acest an. Mă aștept la o îmbunătățire a estimării Comisiei Europene, de -6%

Banca a mai înregistrat și o triplare a deschiderilor de cont în valută, un sfert din noile instrumente fiind deschise prin internet banking și un avans de 166% a contractelor de direct debit.

Totodată, banca a vândut 28% din creditele nou acordate integral prin canalul digital.

BCR este a doua bancă din România după dimensiune, cu active de 71,45 de miliarde de lei la finele anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
cont economii
depozit bancar
depozit la termen