BERD împrumută Agricost, cel mai mare producător agricol local, controlat de fondul de investiții Al Dahra, cu până la 20 milioane euro, pentru extindere în România și Serbia

BERD împrumută Agricost, cel mai mare producător agricol local, controlat de fondul de investiții Al Dahra, cu până la 20 milioane euro, pentru extindere în România și Serbia
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 18 iun 2021

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) împrumută pe termen lung Agricost, administratorul exploatației agricole Insula Mare a Brăilei, cel mai mare sistem de fermă integrată din Uniunea Europeană, preluat în 2018 de grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, cu până la 20 milioane euro,pentru finanțarea de noi facilități de depozitare și alte investiții, în România, dar și în Serbia.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În toamna anului 2019, Agricost s-a împrumutat și de la EximBank, atunci cu 28 milioane euro.

Agricost gestionează aproximativ 57.000 ha de ferme agricole situate în Marea Insulă Braila.

În anul 2018, Agricost a fost preluată de fondul de investiții Al Dahra Holding, cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu, într-o tranzacție estimată la peste 250 milioane euro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Anterior, Al Dahra Holding anunța că vrea să se extindă pe piața agricolă din România, dar și din Serbia, cu intenția de a cultiva 30.000 de hectare în România și alte 20.000 de hectare în Serbia.

Agricost deține și administrează, cea mai mare exploatație agricolă din Europa, situată în Insula Mare a Brăilei din România, amplasată la o distanță de 160 km față de București și 130 km față de Portul Constanța. Exploatația din Insula Mare a Brăilei este gestionată prin intermediul a 29 de ferme vegetale, interconectate, care alcătuiesc o zonă agricolă compactă cu o suprafață de 57.000 de hectare de teren agricol fertil, cu liber acces la Dunăre.

Exploatația agricolă produce anual peste 500.000 de tone de cereale, constând în diverse culturi de toamnă și vară, precum: grâu, orz, soia, floarea-soarelui și porumb.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
agricost