Condusă de Radu Ghețea, Libra Bank ia în calcul dublarea limitei emisiunii de obligațiuni pregătite în premieră

Condusă de Radu Ghețea, Libra Bank ia în calcul dublarea limitei emisiunii de obligațiuni pregătite în premieră
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 20 feb 2020

Libra Internet Bank ia în calcul dublarea limitei emisiunii de obligațiuni pregătite, anunțată de Profit.ro din toamna anului trecut, astfel încât aceasta să poată urca de la 10 milioane de euro, cât a fost fixată la începutul acestui an, până la 20 de milioane de euro. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Obligațiunile vor fi lansate în premieră de bancă.

Libra Bank este condusă, din luna august, la nivelul Consiliului de administrație de către Radu Ghețea, fostul președinte al CEC Bank.

GRAFIC Lira sterlină a urcat la cel mai ridicat nivel al ultimelor 5 luni față de euro și dolar pe fondul informațiilor că UE și Marea Britanie sunt aproape de un acord privind Brexit CITEȘTE ȘI GRAFIC Lira sterlină a urcat la cel mai ridicat nivel al ultimelor 5 luni față de euro și dolar pe fondul informațiilor că UE și Marea Britanie sunt aproape de un acord privind Brexit

Banca este controlată, indirect, de fondul de investiții New Century Holdings, administrat în România de omul de afaceri Andrei Siminel, care deține și o cotă de aproape 6% din bancă.

Emisiunile de obligațiuni permit băncilor să atragă finanțare pe termen lung și chiar să crească rata de solvabilitate, în cazul în care titlurile sunt subordonate. Anul trecut a fost și o premieră în piață, după ce Alpha Bank a împrumutat 200 de milioane de euro prin obligațiuni garantate cu ipoteci.

Libra a încheiat 2018 cu un profit net de 95,8 milioane de lei, în creștere cu 61% față de 2017. De asemenea, activele nete au crescut la aproape 5,5 miliarde de lei, în creștere cu 18% față de anul anterior. La jumătatea anului 2019, banca avea un profit net de 51 de milioane de lei, cu o zecime peste nivelul din perioada corespondentă din 2018, în timp ce activele nete au crescut cu 12% față de finele lui iunie 2018 și cu 2% de la începutul anului 2019.

Libra a obținut în toamnă o dublare a plafonului de garanții de la Fondul European de Investiții, putând emite credite de până la circa 400 de milioane de lei către întreprinderile mici și mijlocii.

Banca are 53 de sucursale în țară și trei centre de IT deschise în București, Craiova și Cluj.

viewscnt
Afla mai multe despre
libra internet bank
obligatiuni
emisiune obligatiuni