Directorii Idea Bank și Citi, numiți în conducerea Asociației Române a Băncilor

Directorii Idea Bank și Citi, numiți în conducerea Asociației Române a Băncilor
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 21 sep 2020

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB)  a votat noua componență a Consiliului Director și completarea a două posturi vacante cu Mioara Popescu, director executiv al Idea Bank și Cristian Agalopol, director al piețelor de capital pentru Europa Centrală și de Est la Citi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliului Director al ARB este condus în continuare de Sergiu Oprescu (Alpha Bank), președinte, Luminița Runcan (Banca Transilvania), vicepreședinte, Francois Bloch (BRD), Mihaela Bitu (ING) și Dan Sandu (Intesa SanPaolo) aleși în calitate de membri. Consiliul este organul deliberativ și decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani. Radu Grațian Ghețea, fost președinte, este de câțiva ani președinte de onoare, iar conducerea executivă este asigurată de președintele executiv Florin Dănescu.

“Responsabilitatea în alocarea resurselor va fi definitorie în evoluția sistemului bancar și a economiei României în perioada post criză de sănătate”, arată ARB într-un comunicat.

ING Bank câștigă în dosarul privind nerespectarea protecției datelor a peste 225.000 de clienții, abatere pentru care a fost amendată cu 80.000 euro CITEȘTE ȘI ING Bank câștigă în dosarul privind nerespectarea protecției datelor a peste 225.000 de clienții, abatere pentru care a fost amendată cu 80.000 euro

Băncile au suspendat ratele lunare pentru 22% din creditele în derulare acordate populației, iar pe zona corporate procentul este de 28%.

Indicatorul de solvabilitate era de 22% la finele anului trecut și în ușoară creștere la 22,76% la jumătatea lui 2020, mai mult decât dublu față de nivelul minim necesar.

Rata creditelor neperformante este în creștere la 4,38% la șase luni, după ce în primul trimestru scăzuse pentru prima oară sub 4% de la precedenta criză economică.

Asociația Română a Băncilor concentrează întreaga piață bancară din România și s-a extins prin includerea a nouă membri afiliați, companii non-bancare.

viewscnt
Afla mai multe despre
arb
banci
mioara popescu
cristian agalopol