Donalam Călărași împrumută încă 5 milioane de euro de la BERD

Donalam Călărași împrumută încă 5 milioane de euro de la BERD
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 nov 2020

Combinatul siderurgic Donalam Călărăși, unul dintre principalii jucători din industria barelor din oțel laminate la cald din Europa, a împrumutat încă 5 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), la patru luni după contractarea unui credit similar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania va folosi noul împrumut pentru finanțarea capitalului de lucru și acoperirea deficitelor de lichiditate cauzate de pandemia de Covid-19, potrivit BERD.

Este a doua oară când Donalam se împrumută de la BERD în ultimele patru luni.

Subscrieri noi de peste 32 milioane euro pentru titlurile de stat plasate de Guvern CITEȘTE ȘI Subscrieri noi de peste 32 milioane euro pentru titlurile de stat plasate de Guvern

În iulie, compania a accesat un credit de 5 milioane de euro, fonduri direcționate tot pentru finanțarea capitalului de lucru.

Ambele credite au o maturitate de doi ani.

Înființat în 2006, Donalam Călărăși este singurul combinat siderurgic din țară specializat în producția de profile rotunde de oțel laminate la cald și unul dintre cei mai mai jucători de profil din Europa.

Proprietarul combinatului, grupul italian Beltrame, a anunțat, recent, că va investi peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului de la Călărași. Investiția va fi realizată din fonduri proprii, lucrările urmând să fie finalizate în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
donalam calarasi
berd
imprumut berd
capital lucru
deficit lichiditate
pandemie
covid 19