Dragu: Plata online prin ghișeul.ro a taxelor și impozitelor va fi posibilă, din această toamnă

Dragu: Plata online prin ghișeul.ro a taxelor și impozitelor va fi posibilă, din această toamnă
Diana Zaharia
Diana Zaharia
scris 30 mai 2016

Plata online prin ghișeul.ro a taxelor și impozitelor va fi posibilă, cel puțin pentru persoane fizice, din această toamnă, pentru că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a început procedurile de înrolare în această platformă, a declarat, luni, ministrul Finanțelor, Anca Dragu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Plata online a taxelor și impozitelor a fost unul dintre principalele obiective ale mandatului meu. La preluarea mandatului, nu exista nicio inițiativă pentru plata cu cardul la ghișeu sau online. Vom înrola ANAF în ghișeul.ro, având în vedere numărul mare de solicitări primite de la contribuabili. ANAF a început procedurile de înrolare și sperăm ca, din toamnă, cel puțin pentru persoanele fizice, să fie posibilă plata online", a declarat Dragu.

Potrivit ministrului, ANAF a demarat, deja, în paralel, atât selecția instituțiilor de credit pentru plăți, cât și înregistrarea instituției în platforma ghișeul.ro.

"Avem un grup de lucru al Trezoreriei și al ANAF care se ocupă de caietul de sarcini și de soluțiile IT. Sunt aspecte tehnice și juridice care trebuie rezolvate, de exemplu, faptul că datele cu privire la taxe sunt cu caracter secret", a explicat Dragu, precizând că, în acest moment, plata se poate face în numerar la ghișee, prin virament bancar, respectiv ordin de plată, și prin mandat poștal.

Pe de altă parte, președintele ANAF, Dragoș Doroș, a spus că, în cel mult trei luni, la ghișeele ANAF vor fi instalate POS-uri pentru plata cu cardul.

viewscnt
Afla mai multe despre
plata taxelor cu cardul
dragu
ghișeul.ro
anaf