Fitch îmbunătățește ratingul de viabilitate al BCR și reconfirmă calificativele BRD, BCR, UniCredit și Banca Transilvania pentru datorii pe termen lung

Fitch îmbunătățește ratingul de viabilitate al BCR și reconfirmă calificativele BRD, BCR, UniCredit și Banca Transilvania pentru datorii pe termen lung
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 oct 2016

Fitch Ratings a confirmat calificativele pentru datoriile pe termen lung ale BRD Groupe Societe Generale, BCR, UniCredit și Banca Transilvania și a îmbunătățit cu o treaptă ratingul de viabilitate al BCR, de la 'bb-' la 'bb', acțiune care reflectă “strategia solidă” a subsidiarei Erste în privința reducerii portofoliului de neperformante și o bună capitalizare, potrivit unui comunicat al agenției de evaluare financiară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Calificativul BRD a fost confirmat la 'BBB+', cele ale BCR și UniCredit Bank la 'BBB', în timp ce ratingul acordat  Băncii Transilvania a fost reafirmat la 'BB'. BRD, BCR și Banca Transilvania beneficiază de perspective stabile asociate ratingului. În cazul UniCredit, Fitch atribuie ratingului o perspectivă negativă, se arată în comunicat.

Calitatea activelor băncilor din România rămâne slabă, însă s-a îmbunătățit în urma curățării bilanțurilor de împrumuturi neperformante, în timp ce profitabilitatea instituțiilor de credit beneficiază de scăderea provizioanelor și reluarea creditării, în special pe zona de retail, potrivit Fitch.

Fitch: Conversia creditelor în franci elvețieni în lei nu va avea impact imediat asupra ratingurilor băncilor din România CITEȘTE ȘI Fitch: Conversia creditelor în franci elvețieni în lei nu va avea impact imediat asupra ratingurilor băncilor din România

Agenția de evaluare financiară notează că nivelul neperformantelor din sector a scăzut la 11,3% la finele primului semestru.

În ceea ce privește Legea conversiei creditelor în franci elvețieni, Fitch spune că este prea devreme pentru a estima costurile implementării noilor regulamente. Potrivit agenției, legea nu are un impact financiar negativ asupra ratingurilor de viabilitate în cazul BCR și UniCredit, în condițiile în care acestea nu dețin în portofoliul de retail credite denominate în moneda elvețiană.

Impactul va putea fi administrat în cazul Băncii Transilvania, “având în vedere volumul provizioanelor pentru litigii existente și rezerva de capital pentru absorpția eventualelor costuri suplimentare”, arată comunicatul.

viewscnt
Afla mai multe despre
fitch
brd
bcr
unicredit
banca transilvania
calificative