Goldman Sachs va plăti o amendă de 56,5 milioane dolari pentru manipularea ratelor de dobândă

Goldman Sachs va plăti o amendă de 56,5 milioane dolari pentru manipularea ratelor de dobândă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 dec 2016

Banca americană de investiții Goldman Sachs a ajuns la un acord cu autoritățile americane pentru aacceptarea unei sancțiuni pentru operațiuni de abuz de piață în piața derivatelor. Plata de 56,5 milioane dolari se adaugă altor amenzi de 324 milioane dolari pe care 7 bănci le-au primit în luna mai.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru a nu ajunge în fața judecătorilor, banca Goldman Sachs a ajuns la un acord cu autoritățile de reglementare din SUA pentru o sancțiune de 56,5 milioane dolari în cazul în care este acuzată de manipularea unor dobânzi de referință pe piața derivalelor cu o valoare nominală de 553 trilioane dolari. Documentele au fost semnate ieri, în fașa curții din Manhattan, New York, transmite Reuters.

Ca parte a înțelegerii, banca americană de investiții a fost de acord să înmâneze avocaților acuzării dovezi legate de datele tranzacțiilor, documente și interviuri ale martorilor care să fie utilizate în litigiile cu alte bănci. Acuzațiile de manipulare ale pieței erau în principal pentru dobânzi (ratele ISDAfix) în intervalul 2009-2012, dar sunt extinse la prețuri ale diverselor instrumente financiare și ale cotațiilor din piețele de mărfuri.

JPMorgan, HSBC și Credit Agricole au fost amendate de UE cu 485,5 milioane de euro pentru manipularea Euribor CITEȘTE ȘI JPMorgan, HSBC și Credit Agricole au fost amendate de UE cu 485,5 milioane de euro pentru manipularea Euribor

Goldman esteuna dintre ultimele bănci mari care se predă, după ce în luna mai, un grup de 7 instituții de credite a căzut la un acord pentru plata unor amenzi agregate de 324 milioane dolari. Principala entitate amendată atunci au fost Citigroup cu 250 milioane dolari plătiți, celelalte grupuri financiare mari fiind JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Credit Suisse Group AG și Deutsche Bank AG. În mai 2015, în același scandal a fost amendată cu 115 milioane de dolari banca britanică Barclays.

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
amenzi
dobanzi
sua
america
bank of america
deutsche bank
barclays