Împrumut BERD de 20 milioane euro pentru îmbunătățirea serviciilor de apă în Buzău

Împrumut BERD de 20 milioane euro pentru îmbunătățirea serviciilor de apă în Buzău
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 feb 2020

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat un împrumut de până la 20 milioane de euro Companiei de Apă Buzău, fonduri ce vor fi folosite pentru extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare din județul Buzău.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În total, operatorul serviciilor publice de apă și canalizare din Buzău va investi circa 280 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea rețelei proprii, cea mai mare parte a finanțării find acordată prin intermediul Fondului de Coeziune al UE, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Proiectul va permite Companiei de Apa Buzău să își alinieze serviciile de apă și apă uzată la standardele de mediu ale UE.

Grupul Banca Transilvania - profit net substanțial ameliorat CITEȘTE ȘI Grupul Banca Transilvania - profit net substanțial ameliorat

BERD, printre cei mai mari investitori instituționali din România, a investit 372 milioane de euro în proiecte publice și private pe piața locală anul trecut, după investiții de 400 milioane de euro în 2018.  

De la înființare și până în prezent, banca a acordat împrumuturi totale de 350 milioane de euro operatorilor de servicii de apă și canalizare din România și a mobilizat peste 2 miliarde de fonduri UE în vederea îmbunătățirii infrastructurii naționale în domeniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
finantare compania apa buzau
imprumut berd
apa si canalizare
ape uzate
extindere retea
compania de apa buzau