INFOGRAFIC Ministerul Finanțelor, o nouă licitație de titluri de stat ratată

INFOGRAFIC Ministerul Finanțelor, o nouă licitație de titluri de stat ratată
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 3 aug 2020

Ministerul Finanțelor Publice pune presiune pe scăderea randamentelor și respinge din nou toate ofertele investitorilor la o licitație de obligațiuni cu scadența în ianuarie 2028.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Băncile și alți investitori au depus oferte de aproape 700 de milioane de lei la emisiunea cu un prospect de 400 de milioane de lei, însă Finanțele au considerat randamentul solicitat prea mare.

Și în urmă cu două săptămâni Ministerul Finanțelor a respins ofertele pentru obligațiunile scadente în 90 de luni. Săptămâna trecută a avut, însă, două licitații pe 39 și 171 de luni, prin care a atras 700 de milioane de lei la randamente la limita de jos a pieței.

INFOGRAFIC Ministerul Finanțelor, o nouă licitație de titluri de stat ratată

Randamentele sunt în creștere pe piața secundară mai ales pe scadențele lungi, un răspuns al investitorilor la informațiile privind o posibilă moțiune de cenzură împotriva Executivului PNL din partea opoziției conduse de PSD, estimează analiștii ING Bank.

EXCLUSIV ANAF are pregătită poprirea electronică. Călugăreanu: Cine nu a avut poprire de la ANAF? Am avut și eu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ANAF are pregătită poprirea electronică. Călugăreanu: Cine nu a avut poprire de la ANAF? Am avut și eu

INFOGRAFIC Ministerul Finanțelor, o nouă licitație de titluri de stat ratată

Execuția bugetară la jumătatea anului arată deja un deficit bugetar record de 4,17% din produsul intern brut, aproape de ținta de 6,7% pentru întreg anul. Deficitul de 45,2 miliarde de lei în ianuarie-iunie înseamnă un necesar mult mai ridicat de finanțare și reprezintă aproape o treime din veniturile totale.

Guvernul a împrumutat în primele șapte luni ale anului 90 de miliarde de lei dintr-un necesar de finanțare de 144 de miliarde de lei pentru acest an, potrivit estimărilor Consiliului Fiscal.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
obligatiuni
titluri de stat
ministerul finantelor
datorie publica