ING anunță că primește solicitări de amânare a ratelor

ING anunță că primește solicitări de amânare a ratelor
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 28 ian 2021

ING Bank România prelungește programul de amânare a obligațiilor de plată ale clienților săi până la 15 martie 2021, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 227 din 30 decembrie 2020, după ce normele de aplicare ale legii au fost adoptate ieri de Guvern. Clienții pot amâna ratele cu până la 9 luni, dacă nu au epuizat deja această perioadă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Persoanele fizice și juridice afectate de pandemia COVID-19 care necesită sprijin și care sunt eligibile conform noilor criterii pot solicita băncii amânarea plăților, arată ING. Clienții trebuie să nu aibă restanțe la împrumuturi și să fi contractat creditele înainte de 30 martie. Normele de aplicare au fost modificate ședința de Guvern de miercuri, însă Hotărârea nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial.

CONFIRMARE Volkswagen pierde primul loc, Toyota redevine, după 5 ani, cel mai mare constructor auto mondial CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Volkswagen pierde primul loc, Toyota redevine, după 5 ani, cel mai mare constructor auto mondial

Perioada maximă de suspendare a obligațiilor de plată pentru un credit este de nouă luni și include și perioada de suspendare de care a beneficiat clientul anul trecut.

“Dacă, de exemplu, pentru un credit a beneficiat deja de șase luni de suspendare, mai poate solicita suspendare pentru acel credit pentru maximum trei luni. Dacă a beneficiat deja de nouă luni de suspendare a ratelor, nu mai poate beneficia de o nouă suspendare în temeiul Ordonanței”, arată ING.

ING Bank România menționează faptul că suspendarea obligațiilor de plată nu înseamnă ștergerea sau anularea acestora, ci doar amânarea lor. Amânarea presupune în continuare calculul unei dobânzi pentru perioada în care ratele sunt suspendate și perceperea acesteia după încheierea perioadei de suspendare conform prevederilor OUG 37/2020 completată de OUG 227/2020.

În cazul creditelor de consum se aplică și dobândă la dobânda acumulată, în timp ce pentru creditele ipotecare nu se calculează dobânda suplimentară.

viewscnt
Afla mai multe despre
amanare rate
ing bank