ING Bank finanțează cu 10 milioane de lei Agrinvest Credit IFN

ING Bank finanțează cu 10 milioane de lei Agrinvest Credit IFN
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 12 apr 2021

ING Bank România a acordat o facilitate de credit de 10 milioane de lei companiei Agrinvest Credit IFN pentru creșterea creditării fermierilor mici și mijlocii și pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru ale companiei în anul 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Agrinvest Credit IFN este parte din grupul buzoian Agrinvest și a acordat fermierilor români credite de peste 49 milioane de lei în 2020, în primul său an de activitate. Pentru 2021 țintește o creștere a finanțărilor cu 70%.

„Produsele pe care le oferim sunt destinate mai ales fermierilor mici și medii, structurile de credit fiind personalizate în funcție de fiecare tip de client – persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, societăți comerciale sau societăți agricole, și sunt utilizate pentru susținerea investițiilor sau a ciclurilor de producție”, spune Andra Pârvan, director general Agrinvest Credit IFN, care înainte a lucrat pentru BRD și ING.

ULTIMA ORĂ Comisia Europeană s-a autosesizat pentru transferul terenurilor Romexpo în proprietatea Camerei de Comerț. Bruxelles-ul analizează și dacă folosința gratuită de până acum este ajutor de stat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Comisia Europeană s-a autosesizat pentru transferul terenurilor Romexpo în proprietatea Camerei de Comerț. Bruxelles-ul analizează și dacă folosința gratuită de până acum este ajutor de stat

Marius Gavrea, responsabil cu produsele de creditare pentru agricultură la ING, spune că creditele bancare acordate sectorului agricol sunt de 4,5 miliarde de euro și că un studiu al Băncii Europene de Investiții arată un deficit de finanțare de 2,2-5,3 miliarde de euro.

“Subfinanțarea are la bază riscurile mai mari specifice sectorului: impredictibilitatea legată de vreme și lipsa garanțiilor pentru credite. Studiul relevă, însă, și o nouă componentă legată de lipsa de experiență a fermierilor mici în relația cu banca. Iar aici, jucătorii regionali, precum Grupul Agrinvest, au un rol esențial, pentru că pot fi foarte aproape de fermieri pentru a le oferi soluțiile integrate de care au nevoie, inclusiv finanțarea”, spune Gavrea,

Grupul Agrinvest are capital integral românesc și volume anuale de afaceri de 267 milioane de lei. Grupul are activități integrate de distribuție inputuri pentru fermieri, comerț cu cereale, dispunând pentru această activitate de capacități de depozitare de peste 250.000 de tone, precum și producție agricolă pe o suprafață de peste 6.500 ha. Instituția financiară nebancară a fost înființata în 2019, iar la începutul anului 2020, a primit aprobarea Băncii Naționale a României pentru demararea activității de creditare a fermierilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing bank
agrinvest
agrinvest credit ifn