Lloyds desființează încă 3.000 de posturi pentru a reduce costurile și a contracara efectele votului pro-Brexit

Lloyds desființează încă 3.000 de posturi pentru a reduce costurile și a contracara efectele votului pro-Brexit

Foto: Wikimedia Commons

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 iul 2016

Lloyds Banking Group a anunțat joi că va lua măsuri suplimentare pentru reducerea costurilor și contracararea efectelor unei eventuale încetiniri a economiei britanice în urma deciziei țării de a părăsi Uniunea Europeană, planurile grupului bancar incluzând desființarea a încă 3.000 de locuri de muncă și închiderea a circa 200 de sucursale până la finele anului viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare bancă de retail din Marea Britanie estimează că tăierile de personal și restrângerea rețelei de sucursale vor duce la economii suplimentare de 400 millioane de lire sterline (circa 475 milioane euro) până în decembrie 2017, scrie Reuters.

Anterior, Lloyds anunțase că va concedia în acest an aproximativ 4.000 de angajați și va închide aproape 100 de sucursale, măsuri prin care banca speră să economisească 1 miliard de lire (1,9 miliarde euro). La finele anului trecut, Lloyds avea 75.000 de angajați.

Efecte post-Brexit: Postul ITV, un gigant al televiziunii britanice, își reduce costurile cu 33 milioane de dolari CITEȘTE ȘI Efecte post-Brexit: Postul ITV, un gigant al televiziunii britanice, își reduce costurile cu 33 milioane de dolari

Lloyds a trecut pe profit în primul semestru, cu un rezultat pozitiv de 1,59 miliarde lire (1,88 miliarde euro), comparativ cu o pierdere de 211 milioane lire în perioada similară din 2015, însă a avertizat că decizia britanicilor de a ieși din blocul comunitar ar putea duce la încetinirea creșterii economiei Marii Britanii, ceea ce va afecta direct evoluția grupului bancar.

Votul pro-Brexit de la referendumul de luna trecută a determinat Guvernul britanic să amâne vânzarea participațiilor pe care le deține la Lloyds și Royal Bank of Scotland (RBS), o decizie care va priva bugetul de câteva miliarde de lire sterline, potrivit unor surse citate de Reuters.

Trezoreria Marii Britanii deține 9% din acțiunile Lloyds și 73% din RBS.

viewscnt
Afla mai multe despre
lloyds banking group
angajati
concedieri
costuri
brexit