Moody’s a pus sub supraveghere ratingul Italiei, din cauza riscurilor financiare

Moody’s a pus sub supraveghere ratingul Italiei, din cauza riscurilor financiare
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2018

Moody’s a pus sub supraveghere ratingul Italiei, pentru o posibilă retrogradare, din cauza riscurilor semnificative de înrăutățire a solidității financiare a țării, provocate de planurile noului guvern de coaliție, care are o orientare anti-sistem, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reformele care au avut loc în Italia în ultimii ani ar putea stagna, iar unele dintre acestea ar putea fi chiar analuate, a avertizat vineri agenția de evaluare financiară, scrie News.ro.

Punerea sub supraveghere a ratingului de țară va permite Moody’s să obțină mai multă claritate legată de planurile guvernului de la Roma, care includ introducerea unui sistem de impozitare unică și a unui venit universal.

Moody’s a luat decizia de pune sub supraveghere calificativul Italiei după ce noua coaliție a Italiei, formată de Mișcare 5 Stele și Liga Nordului, a obținut autoritatea din partea președintelui Sergio Mattarella de a forma guvernul.

Partidele s-au angajat să conteste regulile bugetare ale UE și să reducă taxele, în paralel cu majorarea cheltuielilor bugetare.

În prezent, Italia beneficiază din partea Moody’s de rating de țară Baa2, aflat cu două trepte peste nivelul junk,  nerecomandat investițiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
rating
moody's