Operatorul Umex Constanța împrumută 37 de milioane de euro de la Rabobank

Operatorul Umex Constanța împrumută 37 de milioane de euro de la Rabobank
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 19 feb 2020

Operatorul portuar Umex a atras două finanțări de la banca olandeză Coöperatieve Rabobank, în valoare de 37 de milioane de euro, pentru extinderea operațiunilor din Portul Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două împrumuturi vor fi utilizate pentru achiziția și instalarea unui siloz, respectiv pentru construirea unei magazii de mărfuri vrac, ambele  în Portul Constanța.

Creditul este garantat printr-o poliță emisă de EKF, agenția de credite de export din Danemarca. 

UniCredit Bank acordă credite pentru IMM cu garanții europene CITEȘTE ȘI UniCredit Bank acordă credite pentru IMM cu garanții europene

Terminalul Umex din Constanța se întinde pe o suprafață de 140.000 metri pătrați, cu 120.000 mp de platforme betonate și 20.000 mp de magazii acoperite. Compania are 5 dane operative, și poate acosta și opera 6 nave simultan, potrivi informațiilor de pe site-ul de prezentare.

Umex este controlată de trei cetățeni libanezi și a încheiat anul 2018, ultimul pentru care există date financiare, cu o cifră de afaceri de circa 44 de milioane de lei, datorii de aproape 18 milioane de lei și un profit net de sub 1 milion de lei. Compania avea în medie 249 de angajați. Afacerile Umex au crescut de circa 2,5 ori între 2014 și 2018.

Traficul total de mărfuri în porturile maritime românești a înregistrat anul trecut o creștere de aproape 9% la 66,6 milioane tone, un nou nivel record după cel stabilit în anul 1988. În portul Constanța zona Constanța, traficul de mărfuri înregistrat în 2019 a fost de 58,1 milioane tone, în creștere cu circa o zecime.

viewscnt
Afla mai multe despre
umex constanta
rabobank
portul constanta