OTP reincepe să acorde credite Prima Casă și vrea să epuizeze “cât mai repede” cei 84 mil. lei alocați

OTP reincepe să acorde credite Prima Casă și vrea să epuizeze “cât mai repede” cei 84 mil. lei alocați
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2016

OTP Bank România se alătură din nou programului guvernamental Prima Casă, după ce a obținut, de la FNGCIMM, un plafon ce permite acordarea de credite ipotecare în sumă totală de 84 de milioane de lei, în cadrul programului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Avansul minim este de 5%, iar dobânda este formată din ROBOR 3M plus o marjă fixă de 2%, anunță banca, într-un comunicat. Valoarea maximă a unui credit este echivalentul în lei a 57.000 de euro, pentru locuințe finalizate, respectiv echivalentul în lei a 66.500 de euro, pentru locuințe noi, construite în baza autorizațiilor eliberate după data de 22 februarie 2010. Banca acceptă până la trei co-debitori și o gamă largă de venituri, care pot fi cumulate.

Analiza dosarului și administrarea lunară a creditului sunt gratuite, iar comisionul este zero pentru retragerea creditului din contul curent. Gradul maxim de îndatorare este de 60%, iar perioada de rambursare poate fi de cel mult 30 de ani.

„Diminuarea presiunii simțite de tineri din cauza unui avans mai mare îi poate încuraja și ajuta totodată să-și îndeplinească visul de a avea propria casă. Prin implicarea noastră în programul Prima Casă, venim din nou în sprijinul acestora și construim împreună planuri de viitor, pe termen lung. Ne-am propuns să epuizam plafonul alocat cȃt mai repede”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.

Oferta OTP Bank România de împrumuturi pentru achiziția de locuințe include și creditul ipotecar în lei sau în euro, al cărui avans minim este de numai 15% la creditele în lei, respectiv 25%, la creditele în euro. Suma maximă pentru acest tip de credit poate ajunge la 200.000 de euro sau echivalent în lei.

OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, grup bancar care oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croația, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia și Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienți, prin intermediul unei rețele teritoriale de aproape 1.500 de unități, ATM-uri și canale electronice.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp bank
prima casă