Patria Bank vrea să taie 149 milioane de lei din capitalul social pentru acoperirea pierderilor acumulate anterior

Patria Bank vrea să taie 149 milioane de lei din capitalul social pentru acoperirea pierderilor acumulate anterior
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 iun 2017

Patria Bank, numele sub care activează instituția de credit rezultată în urma fuziunii dintre Banca Comercială Carpatica (BCC) și Patria Bank, vrea să își reducă capitalul social cu circa 149,12 milioane de lei pentru acoperirea parțială a pierderilor cumulate în anii anteriori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Consiliul de Administrație al băncii a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) pe 28 iulie pentru a vota micșorarea capitalului cu 149.118.190 lei, de la nivelul actual de 376.239.912 lei.

Reducerea capitalului social va servi la acoperirea parțială a pierderii contabile cumulate la 31 decembrie 2016, în valoare de aproximativ 152,56 milioane lei, potrivit unui comunicat al Patria Bank.

Irlanda a vândut 25% din acțiunile AIB cu 3 miliarde euro, cea mai mare listare a unei bănci europene din acest an CITEȘTE ȘI Irlanda a vândut 25% din acțiunile AIB cu 3 miliarde euro, cea mai mare listare a unei bănci europene din acest an

În urma operațiunii, capitalul Patria Bank se va reduce la 227,121 milioane lei.

Acțiunile băncii se depreciau cu 4,13% pe bursa de la București în jurul orei 17:30, până la prețul de 0,1045 lei/unitate.

Patria a cumpărat Carpatica în primăvara anului trecut și deține 64,16% din acțiunile băncii controlate anterior de Ilie Carbulea. Fuziunea dintre cele două bănci a devenit efectivă pe 1 mai.

Noua bancă este prezentă în 73 de orașe prin 111 sucursale și are peste 240.000 de clienți și active de 3,8 miliarde de lei.

Patria Bank este deținută de fondul de investiții Emerging Europe Accession Fund, administrat de Axxess Capital, și cu investitori principali precum Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare sau Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
patria bank
capital social
reducere