Piraeus Bank va acorda credite pentru IMM cu garanții de 15 mil. lei de la Eximbank

Piraeus Bank va acorda credite pentru IMM cu garanții de 15 mil. lei de la Eximbank
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 24 mai 2017

Piraeus Bank Romania și EximBank au încheiat un parteneriat pentru a ușura accesul clienților IMM la finanțările oferite de bancă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Parteneriatul dintre cele două instituții bancare vizează companiile mici sau mijlocii (IMM) care vor să-și finanțeze capitalul de lucru sau să realizeze investiții, dar nu dețin active suficiente pentru a îndeplini condițiile legate de gradul de acoperire cu garanții materiale a împrumutului. Piraeus Bank România dispune de un plafon de garantare în valoare de 15 milioane lei.

Acordul de plafon de garantare permite IMM-urilor să acceseze instrumente de creditare pe maximum 5 ani în cazul produselor pentru proiecte de investiții, până la 12 luni în cazul creditelor pentru activitate curentă sau de până la 24 luni în cazul scrisorilor de garanție bancară. Procentul de garantare se ridică până la 80% pentru creditele pe termen lung și este de până la 70% pentru creditele destinate susținerii activității curente, procent care se aplică și scrisorilor de garanție bancară.

“Punem astfel la dispoziția clienților persoane juridice instrumente complete și flexibile de creditare,  întregite de garanții materiale adiacente”, a declarat Cătălin Pârvu, CEO Piraeus Bank România.

“În urma acestei colaborări este eliminat practic unul dintre impedimentele în accesarea surselor de finanțare pentru IMM – respectiv valoarea și nivelul colateralului”, a declarat Traian Halalai, președintele executiv al EximBank, adăugând că accesul la soluții de finanțare ce permit creșterea productivității și competitivității IMM într-un mediu economic tot mai dinamic și complex va fi facilitat.

Piraeus Bank România deține în portofoliul de credite adresate IMM-urilor produse precum soluții de finanțare clasică pe termen scurt, mediu și lung și instrumente bancare care presupun implementarea optimă a proiectelor cu surse din Fonduri Europene, prin finanțarea de cheltuieli eligibile, neeligibile și a grantului ce urmează a fi încasat de la Autoritatea de Management.

EximBank este o instituție specializată care se implică în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, care întregesc oferta de finanțare și garantare.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
piraeus bank
eximbank
imm
credite
acord
garantii