Raiffeisen Bank a aprobat 1.000 de credite IMM Invest

Raiffeisen Bank a aprobat 1.000 de credite IMM Invest
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 2 iul 2020

Raiffeisen Bank anunță că a ajuns la 1.000 de împrumuturi în valoare totală de 500 de milioane de lei aprobate intern prin programul cu garanții de stat IMM Invest.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca cu capital austriac, locul 5 după active, a primit peste 5.000 de solicitări de finanțare prin IMM Invest.

“Această inițiativa permite reluarea investițiilor acolo unde au fost oprite în primăvară acestui an, revigorarea activității curente, dar da și încredere în viitorul proiectelor”, spune Raluca Nicolescu, director responsabil cu întreprinderile mici și mijlocii la Raiffeisen Bank.

ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei confirmă Profit.ro – bailout pentru asigurătorii de credit comercial. Garanții de stat pentru factoring, scontare și leasing CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei confirmă Profit.ro – bailout pentru asigurătorii de credit comercial. Garanții de stat pentru factoring, scontare și leasing

Procesul de acordare a creditelor IMM Invest la Raiffeisen Bank poate dura de la câteva zile până la trei săptămâni, procesul de analiză depinzând de complexitatea afacerilor companiei solicitante, potrivit Raiffeisen.

“Susținerea producătorilor din România este unul dintre obiectivele noastre principale în această perioada, iar programul IMM Invest este parte a realizării acestuia. Responsabilitatea în alocarea fondurilor statului este, de asemenea, o prioritate pentru noi”, spune Radu Ciocoiu, director executiv corporații medii la Raiffeisen Bank.

Guvernul a alocat garanții de stat de 15 miliarde de lei pentru acoperirea în proporție de 80-90% a împrumuturilor bancare acordate companiilor cu afaceri de până la 50 de milioane de euro pe an. Plafonul de garanții ar putea fi majorat la 20 de miliarde de lei.

La începutul săptămânii erau aprobate circa 8.400 de împrumuturi, potrivit ministrului Finanțelor.

Raiffeisen mai arată că a amânat ratele și a prelungit liniile de credit pentru peste 3.000 de firme.

Banca avea la 31 martie 2020 peste 2,1 milioane de clienți persoane fizice, aproximativ 93.000 de IMM și 5.700 de companii mari și medii.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
imm invest