Societe Generale ar putea alege noul director general dintre candidații interni

Societe Generale ar putea alege noul director general dintre candidații interni
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2022

Directorul general al Societe Generale, care își încheie mandatul în 2023, este în favoarea selectării unui candidat intern pentru a conduce grupul bancar francez în următorii 10-15 ani, după plecarea sa, au declarat reprezentanți ai sindicatelor, după întâlnirea cu Frederic Oudea, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

SocGen a anunțat că Frederic Oudea, directorul său general, nu va căuta să-și reînnoiască mandatul la viitoarea reuniune a acționarilor, din 23 mai 2023, scrie Agerpres.

RCS&RDS, despre amendamentele la Legea audiovizualului, vizând marii operatori de cablu: Interesele unor companii private nu ar trebui să fie arbitrate de Parlament. Canalele Digi24 și DigiSport ar putea fi închise dacă legea va fi votată CITEȘTE ȘI RCS&RDS, despre amendamentele la Legea audiovizualului, vizând marii operatori de cablu: Interesele unor companii private nu ar trebui să fie arbitrate de Parlament. Canalele Digi24 și DigiSport ar putea fi închise dacă legea va fi votată

Philippe Fournil, un oficial al sindicatului CGT, a declarat că succesorul lui Oudea ar putea fi anunțat în următoarele șase luni, pentru a permite o tranziție lină timp de un semestru.

"Deși a subliniat că alegerea va fi făcută de Consiliul de Administrație, Frederic Oudea a insistat pe calitatea actualei echipe de conducere, care cunoaște profund compania", a explicat Fournier, un oficial al sindicatului CGT în cadrul băncii.

Acesta a adăugat: "Prin urmare, el înclină spre o alegere internă chiar dacă procesul nu exclude alte opțiuni".

Un purtător de cuvânt al Societe Generale nu a dorit să comenteze informația.

Analistul Azzurra Guelfi de la Citi a apreciat: "Este clar prea devreme să avem o viziune privind potențialii candidați pentru această poziție. Piața ar putea lua în considerare un candidat intern, pe lângă potențialii candidați externi, pentru funcția de director general. Decizia va influența fundamentele solide ale grupului, definind următorii pași în vederea creșterii companiei sau a profitabilității", a adăugat Guelfi.

Speculațiile privind viitorul lider al celei de-a treia mare bancă listată din Franța încă nu au început în mod serios, dar Sebastien Proto, fost partener la Rothschild & Cie, care conduce acum rețeaua de retail a băncii, este în mod frecvent menționat.

Conform publicației franceze Les Echos, alți posibili candidați sunt directorul operațional Gaëlle Olivier și Slawomir Krupa, șeful diviziei global banking.

Din afara băncii, este vehiculat numele lui Jean Pierre Mustier, fostul director general al grupului italian Unicredit, care a condus divizia CIB a Societe Generale din 2003 până la scandalul de tranzacționare în care a fost implicat Jerome Kerviel. 

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
frederic oudea