Tranzacție surpriză: Banca Transilvania preia Certinvest Pensii și intră pe piața pensiilor private

Tranzacție surpriză: Banca Transilvania preia Certinvest Pensii și intră pe piața pensiilor private
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 oct 2019

BT Asset Management, divizia de administrare a activelor financiare a Grupului Financiar Banca Transilvania, preia integral compania Certinvest Pensii și intră pe piața pensiilor private, extinzându-și astfel serviciile financiare către circa 3 milioane de clienți din domeniul pensiilor administrate privat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, ucb
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Competențele digitale definesc viitorul: cum va arăta piața muncii, conform unui studiu IDC CITEȘTE ȘI Competențele digitale definesc viitorul: cum va arăta piața muncii, conform unui studiu IDC

 BT Asset Management SAI și BT Investments achiziționează 100% din Certinvest Pensii, societate care are în administrare peste 75 milioane de lei într-un fond de pensii facultative cu peste 9.500 de participanți.

„Prin această achiziție, interesul BT se îndreaptă spre stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii, variantă opțională, dar cu căutare tot mai mare în rândul persoanelor active. Ne dorim ca viitoarea companie de pensii BT să devină un jucător cât se poate de relevant inclusiv pe acest segment de piață, pe modelul companiilor pe care le avem deja în Grupul Financiar Banca Transilvania”, spune Omer Tetik, Director General Banca Transilvania.

EximBank devine bancă universală. Va furniza servicii și populației, în contextul achiziției Banca Românească - proiect Finanțe CITEȘTE ȘI EximBank devine bancă universală. Va furniza servicii și populației, în contextul achiziției Banca Românească - proiect Finanțe

Angajamentul ferm între Banca Transilvania și Certinvest, care îl are ca fondator pe omul de afaceri Eugen Voicu, a fost semnat astăzi și urmează ca tranzacția să intre în procedura de avizare din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania, specializată în administrarea de investiții prin fonduri deschise și închise. BTAM are în prezent peste 3,9 miliarde lei active, 14 fonduri deschise de investiții în administrare și peste 40.000 de clienți.

Grupul Banca Transilvania a terminat jumătatea anului cu un profit de 942,4 milioane de lei, în creștere de la 864,6 milioane de lei în 2018. Activele grupului au avansat cu aproape 5% la 81,56 miliarde de lei de la începutul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
capital social