UniCredit finanțează producătorul de papetărie Pigna România cu 5 milioane de lei, cu garanția Eximbank

UniCredit finanțează producătorul de papetărie Pigna România cu 5 milioane de lei, cu garanția Eximbank
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 12 mai 2021

UniCredit Bank a acordat un credit garantat de EximBank în valoare de 5 milioane de lei, care va asigura necesarul de lichidități pentru activitatea curentă a companiei Pigna România Impex, furnizor de caiete scolare și articole pentru birou.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Împrumutul a fost garantat în proporție de 90% de banca de stat EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 dedicată companiilor mari.

Compania americană 3Pillar Global angajează peste 100 de specialiști IT CITEȘTE ȘI Compania americană 3Pillar Global angajează peste 100 de specialiști IT

”Declanșarea crizei sanitare și impunerea restricțiilor aferente au determinat o remodelare a sistemului de învățământ prin desfășurarea cursurilor majoritar în sistem on-line, care a avut impact și asupra companiei noastre, în condițiile în care produsele școlare dețin o pondere mare în portofoliul nostru. Am reușit să compensăm această scădere a vânzărilor din toamnă, odată cu reluarea cursurilor, și avem încredere că, beneficiind și de acest pachet financiar acordat de UniCredit Bank și EximBank, vom reuși să ne finanțăm activitatea curentă și totodată să ne concentrăm atenția pe derularea proiectelor ce vizează diversificarea portofoliului de produse, astfel încât să ne consolidăm poziția de lider pe piața pe care activăm”, spune Sorin Cristea, director executiv al Pigna România Impex.

Pigna are acționariat italian și se ocupă cu fabricarea articolelor de papetărie, activând pe trei direcții principale: producția de caiete, comerț cu produse școlare (rucsacuri, huse sau penare cu licentă Disney etc.) și comerț cu produse de birou (dosare, capsatoare, perforatoare etc.). Cea mai mare pondere în activitatea companiei o deține producția de caiete care se realizează în fabrica pe  care o deține la Buftea, județul Ilfov.

Produsele Pigna România sunt distribuite majoritar pe piața internă, prin intermediul marilor lanțuri de retail. Compania are circa 70 de angajați și a încheiat anul 2019 cu afaceri de 10,3 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredi bank
eximbank
garantii de stat
pigna romania
rechizite