Vardinogiannis majorează capitalul Vista Bank

Vardinogiannis majorează capitalul Vista Bank
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 16 sep 2019

Vista Bank, fosta Marfin Bank, va beneficia de o nouă majorare de capital din partea acționarului, Barniveld Enterprises Limited, vehicul controlat de familia greacă Vardinogiannis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Capitalul băncii va fi crescut cu 10 milioane de euro și va ajunge la circa 117 milioane de euro. În 2018, capitalul băncii a fost majorat cu 30 de milioane de euro prin conversia unor împrumuturi subordonate preluate de la fostul acționar Cyprus Popular Bank Cipru.

Ioannis Vardinogiannis, fiul miliardarului grec Vardis Vardinogiannis, cu afaceri în energie și transporturi maritime, a preluat, indirect, Marfin Bank în 2018. Banca a fost redenumită în Vista Bank în primăvara acestui an.

BNR reduce ecartul maxim între ROBID și ROBOR și majorează sumele maxime pentru cotațiile ferme CITEȘTE ȘI BNR reduce ecartul maxim între ROBID și ROBOR și majorează sumele maxime pentru cotațiile ferme

La finele anului 2018, Vista Bank avea active de 2 miliarde de lei și o cotă de piață de 0,44%, fiind pe locul 22 din 34 în topul băncilor din România.

Banca a încheiat anul trecut cu un profit net de 10,5 milioane de lei, în creștere de la 5,7 milioane de lei, dar mai are de recuperat pierderile cumulate din anii anteriori de peste 193 de milioane de lei.

Vista are 30 de sucursale, dintre care 9 sunt în București.

viewscnt
Afla mai multe despre
vista bank
marfin bank
majorare capital