Visa lansează o soluție de plată în rate a cumpărăturilor cu cardul

Visa lansează o soluție de plată în rate a cumpărăturilor cu cardul
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 21 aug 2019

Visa România lansează un serviciu care permite deținătorilor de carduri să plătească cumpărăturile în rate cu cardul de credit Visa la magazinele fizice și online, fără ca băncile să mai fie nevoite să dezvolte propria infrastructură de acceptare a acestor tranzacții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Deținătorii de carduri Visa eligibili vor avea opțiunea de a împărți costul total al produselor eligibile în tranșe mai mici, egale, distribuite pe o perioadă de timp definită, direct la casă sau în momentul finalizării comenzi.

„Am dezvoltat soluția de plată în rate la cheie pentru a permite comercianților și emitenților de carduri de credit să ofere această funcționalitate fără să fie nevoiți să aloce resurse considerabile de timp și bani pentru dezvoltarea unei infrastructuri de la zero. Totodată, comercianții care integrează soluția vor putea să ofere consumatorilor un mod sigur și rapid de a plăti în rate, ceea ce va crește vânzările și satisfacția clienților”, a declarat Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Slovenia și Malta în cadrul Visa.

O bancă din Danemarca îi va taxa pe deponenții bogați în loc să le plătească dobândă CITEȘTE ȘI O bancă din Danemarca îi va taxa pe deponenții bogați în loc să le plătească dobândă

Serviciul este lansat în premieră europeană în România și în cadrul etapei pilot deținătorii de carduri ING Bank vor putea plăti în rate la magazinele Altex și pe site-ul eMag.

Participarea comercianților la program este facilitată de PayU, Alpha Bank și UniCredit Bank, potrivit unui comunicat de presă al Visa, care menționează că serviciul urmează să fie comercializată pe scară largă în 2020.

Numărul cardurilor de credit în circulație a crescut cu % la 2,9 milioane în iunie 2019 față de anul anterior. Valoarea tranzacțiilor a crescut cu circa 17% la 3,4 miliarde de lei în trimestrul doi din acest an față de aceeași perioadă din 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
visa
card credit
plata in rate