Barclays a anunțat un profit trimestrial în scădere cu peste 50%, sub estimări

Barclays a anunțat un profit trimestrial în scădere cu peste 50%, sub estimări
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2016

Banca britanică Barclays, una dintre cele mai mari din Regatul Unit, a anunțat pentru al doilea trimestru un profit înainte de taxe de 763 milioane de lire sterline (circa 910 milioane euro), în scădere cu 53% față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul pierderilor înregistrate de o divizie care conține activele de care grupul vrea să se despartă, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În al doilea trimestru din 2015, banca a înregistrat un câșltig înainte de taxe de 1,62 miliarde lire sterline, scrie News.ro.

Barclays a înregistrat o pierdere de 1,1 miliarde lire, în al doilea trimestru din acest an, la divizia în care a inclus activele și afacerile pe care Barlays încearcă să le vândă sau să le închidă cel târziu în 2017.

Analiștii estimau un profit trimestrial înainte de taxe de 985 milioane lire, potrivit unui sondaj realizat de Bloomnberg.

România, ultimul loc în Europa la servicii de mobile banking, cu o rată de penetrare de 22% în rândul populației CITEȘTE ȘI România, ultimul loc în Europa la servicii de mobile banking, cu o rată de penetrare de 22% în rândul populației

Banca se confruntă în prezent cu mai multe provocări. În urmă cu câteva luni, Barclays a decis să se retragă de pe piețele din Africa și Asia și să se concentreze pe piața britanică pentru a-și mări profitabilitatea.

La această decizie se adaugă votul pro-Brexit din 23 iunie, care poate afecta semnificativ băncile britanice în cazul în care activitatea lor din restul Uniunii Europene va fi îngrădită. 

viewscnt
Afla mai multe despre
barclays