BCE va încetini achizițiile de obligațiuni, pe fondul redresării campaniei de vaccinare

BCE va încetini achizițiile de obligațiuni, pe fondul redresării campaniei de vaccinare
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2021

Banca Centrală Europeană va încetini până în iulie ritmul achiziționării de obligațiuni și va indica la finalul anului că programul de achiziționare în regim de urgență în caz de pandemie (pandemic emergency purchase programme - PEPP) va fi oprit în martie 2022, conform unui sondaj în rândul economiștilor, realizat de Bloomberg, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peste 60% din respondenți au estimat că BCE va păstra calendarul privind achizițiile nete, iar aproape la fel de mulți se așteaptă ca instituția cu sediul la Frankfurt să notifice cu trei luni înainte oprirea programului. De asemenea, economiștii nu previzionează schimbări semnificative la reuniunea de politică monetară a BCE de săptămâna viitoare.

Banca Centrală Europeană a accelerat la începutul lunii martie ritmul achiziționării de obligațiuni, după ce oficialii au repetat avertismentele potrivit cărora recenta majorare a costurilor de finanțare va deraia redresarea economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce relaxare cantitativa
bce achizitii obligatiuni
bce cumparari titluri de stat