BCR a vândut trei tone de aur în ultimii opt ani

BCR a vândut trei tone de aur în ultimii opt ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2016

Cea mai mare bancă din România după valoarea activelor, Banca Comercială Română (BCR), a vândut trei tone de aur în cei opt ani de când a început să distribuie aur prin unitățile băncii, cei mai mulți cumpărători fiind bărbații de vârstă mijlocie, potrivit unui comunicat publicat joi. Cantitatea vândută de BCR ar valora în prezent circa 504 milioane lei (113 milioane euro), la prețul de 168,1 lei/gram, la ultima cotație a BNR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul aurului a crescut în acest an pe plan internațional, de la circa 1.050 de dolari uncia, la sfârșitul anului trecut, până la 1.323 de dolari uncia în prezent.

Vânzările de aur au crescut în 2016, pe fondul riscurilor apărute pe piețele financiare, dar și ca urmare a randamentelor mici sau parțial negative ale titlurilor de stat de pe piețele europene dezvoltate, potrivit BCR.

”În ciuda fluctuațiilor de preț, valoarea aurului a adus stabilitate portofoliului investițional. Într-un climat economic dificil sau instabil, aurul este un activ de refugiu, esențial fiecărui portofoliu. Mulți experți recomandă ca un procent de 5-10% din portofoliul pe termen lung al investitorilor privați să fie reprezentat de investiția în aur fizic”, a declarat directorul departamentului de vânzări retail din cadrul BCR, Laura Hexan, citată în comunicat.

EXCLUSIV Guvernul schimbă CA-urile de la Eximbank, Imprimeria Națională, Fondul Român de Contragarantare și Fondul pentru IMM CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul schimbă CA-urile de la Eximbank, Imprimeria Națională, Fondul Român de Contragarantare și Fondul pentru IMM

Potrivit băncii, 60% dintre cumpărătorii de aur sunt bărbați, cu vârsta între 30 și 50 de ani.

Cele mai căutate produse de aur, în cazul BCR, sunt monedele și lingourile de 10 grame. Investitorii pe termen mediu sau lung caută în special lingourile de dimensiuni medii sau mari, de la 100g la un kilogram, iar cei care vor să revândă caută mai ales lingourile de 20g.

Potrivit listei de prețuri afișate pe site-ul BCR, un lingou de 10g costă 1.934 lei, iar unul de un kilogram are prețul de 185.512 lei.

Vânzările de aur sunt stimulate și de tendința actuală de a achiziționa monede de aur pentru a fi oferite cadou cu ocazia unor momente speciale cum ar fi botez, zi de naștere sau nuntă.

Lingourile oferite de BCR sunt marca Munze Osterreich, produse de compania elvețiană Argor Heraeus, și au o puritate de 999,99%, adică 24 de carate.

Acestea pot fi găsite în greutăți de de 2g, 5g, 10g, 20g, 50g, 100g, 250g, 500g și 1000g. Clienții pot cumpăra și monede Vienna Philharmonic în patru variante de gramaj (o uncie, jumătate, un sfert și o zecime de uncie), monede Krugerrand din Africa de Sud, în patru variante, și ducați austrieci. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
aur