BERD investește în noua emisiune de obligațiuni a Raiffeisen Bank

BERD investește în noua emisiune de obligațiuni a Raiffeisen Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2022

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a investit peste 26 milioane euro în noua emisiune de obligațiuni a Raiffeisen Bank.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BERD a decis să constribuie cu 131,3 milioane lei (circa 26,7 milioane euro).

 Achiziția unui startup de criptomonede, de 1,2 miliarde dolari, anulată după un an CITEȘTE ȘI Achiziția unui startup de criptomonede, de 1,2 miliarde dolari, anulată după un an

În februarie, BERD a anunțat că va garanta până la 65% din împrumuturile acordate de Raiffeisen Bank, în baza unui acord de împărțire a riscurilor.

Raiffeisen Bank a plasat recent o nouă emisiune de obligațiuni corporative în lei, fiind a patra emisiune de obligațiuni eligibile (MREL) a băncii și prima serie de obligațiuni sustenabile.

 

Emisiunea de obligațiuni a fost adresată către investitori instituționali și a atras 500,85 milioane lei pe o maturitate de 5 ani, fiind suprasubscrisă de 2 ori, față de suma anunțată inițial în deschiderea plasamentului privat.

Obligațiunile vor plăti un cupon anual fix de 8,92%, care se situează la aproximativ 1,1 p.p peste randamentul titlurilor de stat în lei de referință, cu aceeași maturitate. Obligațiunile urmează să fie listate atât pe Bursa din Luxembourg (LuxSE) cât și pe cea de la București (BVB) și vor fi incluse în baza de fonduri proprii și datorii eligibile ale băncii, după confirmarea prealabilă a eligibilitații de către Banca Națională a României.

Coca-Cola HBC a suferit o lovitură de 190 de milioane de euro de pe urma ieșirii din Rusia CITEȘTE ȘI Coca-Cola HBC a suferit o lovitură de 190 de milioane de euro de pe urma ieșirii din Rusia

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanțare proiectelor durabile, conform criteriilor de eligibilitate descrise în Cadrul pentru Obligatiuni Sustenabile al băncii (link aici). Minim 50% din fonduri vor fi direcționate pentru finanțarea de proiecte sociale - finanțarea intreprinderilor mici si mijlocii din regiuni subdezvoltate la nivel național, locuințe accesibile, acces la servicii esențiale de sănătate, educație și infrastructură. Diferența va fi alocată în vederea finanțării proiectelor care susțin tranziția verde - clădiri verzi, proiecte de energie regenerabilă, de eficiență energetică, transport și agricultură ecologice, proiecte de prevenire și control al poluării, economie circulară, administrarea durabilă a resurselor de apă.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
obligațiuni