Binance - retrageri de 790 milioane de dolari în prima zi după ce SUA au dat în judecată platforma de criptomonede

Binance - retrageri de 790 milioane de dolari în prima zi după ce SUA au dat în judecată platforma de criptomonede
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 iun 2023

Investitorii au retras aproximativ 790 de milioane de dolari de pe platforma de criptomonede Binance și filiala sa din SUA în ultimele 24 de ore, după ce autoritățile americane au acuzat Binance și pe fondatorul acesteia, Changpeng Zhao, de încălcarea regulilor privind activele mobiliare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare pentru criptomonede în funcție de volumele rulate, a înregistrat ieșiri nete de 778,6 milioane de dolari pe blockchain-ul ethereum, iar filiala sa din SUA, Binance.US, a consemnat ieșiri nete de 13 milioane de dolari, potrivit datelor Nansen, citate de Reuters.

Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC) a dat în judecată, luni, Binance Holding și pe Changpeng Zhao, fondatorul și directorul general al companiei, cu argumentele că ar fi gestionat defectuos fondurile clienților și ar fi indus în eroare investitorii și autoritățile de reglementare.

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile BRD. Un analist de la Budapesta lansează întrebarea: vor vinde francezii de la Groupe Société Générale? CITEȘTE ȘI GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile BRD. Un analist de la Budapesta lansează întrebarea: vor vinde francezii de la Groupe Société Générale?

În cele 13 capete de acuzare, SEC susține că Binance și-ar fi umflat în mod artificial volumele de tranzacționare, ar fi deturnat fondurile clienților, nu ar fi luat măsuri pentru restricționarea accesului clienților din SUA pe platformă și ar fi indus în eroare investitorii cu privire la controalele sale de supraveghere a pieței.

În replică, Binance a declarat că a cooperat cu anchetele SEC și că "a lucrat din greu pentru a răspunde întrebărilor și preocupărilor SEC", inclusiv prin încercarea de a negocia o soluție. "Intenționăm să ne apărăm viguros platforma", potrivit unui mesaj pe blogul companiei.

Cotațiile bitcoin și-au revenit astăzi, după un declin de 5% în tranzacțiile de luni. Cea mai valoroasă criptomonedă era cotată la 25.947 dolari în jurul orei 17:20 (ora României), în creștere cu 1,2% raportat la referința de luni.

Binance coin (BNB), a patra cea mai valoroasă monedă digitală, consemna un declin de 7%, la 278,60 dolari, conform datelor Investing.com.

BNB a pierdut 9,2% din valoare luni, cel mai abrupt declin zilnic începând cu luna noiembrie, când piețele cripto au fost puternic afectate de colapsul platformei FTX.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
binance
sec
acuzatii binance
criptomonede
changpeng zhao
deturnare fonduri binance