Bitcoin a atins cea mai ridicată valoare din ultimii aproape 3 ani

Bitcoin a atins cea mai ridicată valoare din ultimii aproape 3 ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 dec 2016

Cea mai cunoscută monedă virtuală s-a apreciat ieri peste pragul de 770 de dolari pentru prima dată din februarie 2014, când furtul a sute de mii de criptomonede de pe cea mai mare platformă de tranzacționare pentru Bitcoin la acea dată a dus la prăbușirea cotațiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul Bitcoin a atins vineri un maxim intraday de 777 dolari, cu aproape 5% peste închiderea de joi, de 742,40 dolari. Este cea mai ridicată valoare începând cu luna februarie 2014, când platforma Mt. Gox, din Tokyo, a anunțat că suspendă tranzacțiile după descoperirea unui furt masiv de Bitcoin, care a dus la dispariția a peste 460 milioane de dolari din portofelele electronice ale clienților.

Cu o excepție notabilă, moneda virtuală s-a apreciat constant în ultimele luni, în principal pe fondul devalorizării yuanului, potrivit traderilor citați de MarketWatch. Victoria lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA, alături de incertitudinile legate de referendumul pentru modificarea Constituției din Italia, au contribuit la ascensiunea prețurilor, spune Charles Hayter, fondatorul și șeful firmei de analiză Cryptocompare.

Românii din străinătate pot plăti online taxele și impozitele. Cum trebuie procedat CITEȘTE ȘI Românii din străinătate pot plăti online taxele și impozitele. Cum trebuie procedat

Evoluția recentă a fost influențată pozitiv și de optimismul investitorilor privind o apropiată actualizare a softului din spatele Bitcoin, precum și de creșterea volumului de tranzacții în India, ca urmare a deciziei premierului Narendra Modi de a retrage de pe piață bancnotele de 500 și 1.000 de rupii, a adăugat Hayter.

Sâmbătă, valoarea Bitcoin a revenit sub pragul de 760 de dolari, iar în jurul orei 13:00 se tranzacționa la 754.74 dolari, în scădere cu 2,2% față de referință. Prețul reprezintă o majorare cu 76% raportat la cotațiile de la începutul anului, însă rămâne departe de maximul istoric de 1.200 dolari atins în 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
cotatii