Bitcoin a atins un nivel record de peste 1.200 de dolari pe unitate

Bitcoin a atins un nivel record de peste 1.200 de dolari pe unitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2017

Moneda virtuală bitcoin a atins vineri un nivel record de 1.200 de dolari, investitorii anticipând că autoritățile americane de reglementare a sectorului financiar vor aproba pentru prima oară listarea la bursă a unui fond pentru bitcoin, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până nu demult, investitorii tradiționali de pe piețele financiare au evitat în mare parte moneda virtuală, considerând-o prea volatilă, complicată și riscantă, având îndoieli legate de valoarea ei, scrie News.ro.

Dar bitcoin, inventată în 2008, a înregistrat performanțe mai bune decât oricare altă monedă în fiecare an începând din 2010, exceptând 2014, când a avut cea mai slabă evoluție, iar în acest an s-a apreciat cu aproape 25%.

Vineri, bitcoin a urcat până la 1.200 de dolari la bursa Bitsramp, coborând ulterior la 1.190 dolari pe unitate.

Valoarea totală a monedelor bitcoin aflate în circulație se apropie de 20 de miliarde de dolari, fiind aproximativ egală cu economia Islandei.

Trump a numit China ”marele campion” al manipulării valutei CITEȘTE ȘI Trump a numit China ”marele campion” al manipulării valutei

Unii analiști spun că acordul autorităților de reglementare pentru fondul în bitcoin va face moneda relativ atractivă pe piața investitorilor instituționali, care este mai precaută.

Dar, în pofida posibilelor câștiguri ridicate, a corelației scăzute cu alte monede și active, a scăderii volatilității și a creșterii lichidităților, deocamdată există puține dovezi că majoritatea investitorilor mari se gândesc să facă plasamente în moneda virtuală.

”Bitcoin nu este suficient de lichidă pentru a ne gândi la ea. Administrăm miliarde și miliarde de dolari, trebuie să intrăm pe piața respectivă și să tranzacționăm sute de milioane de dolari o dată și nu cred că este posibil”, a spus Paul Lambert, manager de fonduri și director pentru investiții valutare la firma Insight din londra.

Trei fonduri care urmăresc valoarea bitcoin au solicitat aprobarea Comisiei americane pentru bursă și valori mobiliare (SEC).

SEC va decide în martie dacă să aprobe un fond creat acum aproape patru ani de investitorii Cameron and Tyler Winklevoss. Dacă va fi aprobat, acesta va fi primul fond pentru bitcoin înființat și reglementat de o entitate americană.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin