Bitcoin s-a apreciat până la un maxim de 549,49 dolari pe unitate, înaintea unei licitații

Bitcoin s-a apreciat până la un maxim de 549,49 dolari pe unitate, înaintea unei licitații
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2016

Valoarea bitcoin, cea mai populară monedă virtuală, a urcat luni până la un maxim intraday de 549,49 dolari pe unitate, în urma informației că în luna iunie va avea loc o licitație mare de bitcoin confiscate, relatează Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta este cea mai ridicată cotație pentru Bitcoin din ultimele 20 de luni. Un preț mai bun a fost înregistrat pe 12 august 2015, când Bitcoin a fost tranzacționat la 568,21 dolari pe unitate, potrivit datelor CoinDesk.

Divizia australiană a firmei de audit și servicii financiare Ernst&Young a anunțat că partenerul său de tranzacții Adam Nikitins a fost angajat de un client să vândă 24.518 de monede bitcoin (circa 13 milioane dolari), confiscate în urma unor activități ilegale, scrie News.ro.

Licitația, programată pentru 20-21 iunie, este a doua de acest tip, după vânzarea de către autoritățile americane a monedelor virtuale confiscate în cursul închiderii platformei ilegale Silk Road.

Nikitins a spus că așteaptă ca noua licitație pentru bitcoin să atragă interesul managerilor de investiții, a platformelor online pentur monede virtuale, a băncilor de investișii și a fondurilor de hedging.

Bitcoin a urcat cu circa 16% începând de vineri, iar în prezent este tranzacționată la circa 524.05 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin