Bitcoin s-a scumpit cu peste 1.000 dolari, după informații privind intrarea Facebook pe piața criptomonedelor

Bitcoin s-a scumpit cu peste 1.000 dolari, după informații privind intrarea Facebook pe piața criptomonedelor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 iun 2019

Prețul bitcoin s-a apreciat cu peste 1.000 de dolari în ultima săptămâna, pe fondul unui interes crescut la tranzacționare, susținut de informații potrivit cărora Facebook ar putea dezvălui propriul sistem de plăți pentru criptomonede în zilele următoare.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Gigantul din social media este așteptat să prezinte oficial propria monedă virtuală chiar săptămâna viitoare, conform Wall Street Journal, care citează persoane la curent cu proiectul. Denumită Libra, criptomoneda și sistemul de plăți asociat beneficiază de susținere financiară din partea unor companii ca Mastercard, Visa, PayPal și Uber. 

Libra va fi o așa-numită criptomonedă stabilă, cotațiile acesteia urmâns să fie legate de cele ale unui coș de valute fiat, printre care dolarul american, pentru a preveni volatilitatea excesivă. Criptomoneda va sta la baza unui sistem de plăți ce se va adresa celor aproape 2,4 miliarde de utilizatori Facebook activi lunar și care va fi gestionat de un consorțiu format din zeci de investitori.

Tranzacție: PayU, controlată de proprietarul eMag, semnează cea mai mare achiziție a sa din fintech CITEȘTE ȘI Tranzacție: PayU, controlată de proprietarul eMag, semnează cea mai mare achiziție a sa din fintech

Potrivit site-ului The Block, lista investitorilor în "Asocierea Libra" include, pe lângă Visa, Mastercard, PayPal și Uber, nume ca eBay, Spotify, Coinbase, Vodafone și PayU.

Platforma de plăți ar urma să fie dezvăluită oficial zilele următoare, lansarea fiind estimată pentru anul viitor.

Cotațiile bitcoin s-au apreciat cu circa 14% (1.050 dolari) în săptămâna încheiată vineri, până la 8.693 dolari/unitate, arată datele CoinDesk. Pe bursa CME de la New York, contractele futures pentru bitcoin au câștigat 5,3% la nivelul săptămânii, cel mai bun avans din ultimele aproape trei săptămâni.

“Toată lumea consideră că intrarea Facebook pe piața criptomonedelor este un lucru pozitiv, atât pentru Facebook, cât și pentru criptoactive și plăți în general”, a comentat John Spallanzani, manager de portofoliu la Miller Value Partners, citat de Bloomberg.

Raliul din această săptămână a fost alimentat și de ordinele mari de cumpărare plasate de investitori pe Binance, cea mai mare platformă de schimb pentru criptomonede din lume în funcție de volume, după ce aceasta a anunțat că nu va mai furniza servicii pentru traderii din SUA începând cu luna septembrie.

Binance și-a actualizat termenii de utilizare și a anunțat că va lansa o platformă separată pentru traderii americani. Informația a determinat investitorii să își vândă criptomonedele din portofoliu altele decât bitcoin și să își parcheze banii în cea mai populară monedă virtuală, considerată activ digital de refugiu.

Lista companiilor din Asocierea Libra. Sursa: theblockcrypto.com

Bitcoin s-a scumpit cu peste 1.000 dolari, după informații privind intrarea Facebook pe piața criptomonedelor

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret
cotatii
facebook
criptomoneda
libra
moneda stabila
asocierea libra
plati criptomonede