BNR: Nu credem în bitcoin pentru că nu este ceva palpabil

BNR: Nu credem în bitcoin pentru că nu este ceva palpabil
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2017

Banca Națională a României (BNR) nu crede în moneda virtuală bitcoin pentru că nu este ceva palpabil, în contextul în care și Banca Centrală Europeană (BCE) are rețineri în ceea ce privește această monedă, iar banca centrală vrea să se asigure că nu existe pe piață produse riscante, care să compromită clienții și sistemul bancar, a declarat joi directorul compartimentului de reglementare a sistemelor de plăți din cadrul BNR, Ruxandra Avram, în cadrul conferinței Digital Banking & Insurance, organizată de revista The Diplomat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BNR nu crede în această monedă, adoptând o atitudine asemănătoare cu cea a Băncii Centrale Europene (BCE), scrie News.ro.

”Noi ca bancă centrală nu credem în bitcoini pentru că nu e ceva palpabil. BCE are și ea rețineri în acest sens. Ne vom asigură să nu existe pe piață produse riscante, care să compromită clienții și sistemul bancar”, a afirmat Avram.

Comisia Europeană ar putea ajuta România să înființeze o bancă de dezvoltare CITEȘTE ȘI Comisia Europeană ar putea ajuta România să înființeze o bancă de dezvoltare

Bitcoin este o monedă virtuală care permite transferul rapid al banilor, anonim și fără controlul unei autorități centrale. Moneda este din acest motiv atractivă pentru cei care vor să evite controlul capitalului.

Valoarea totală a monedelor virtuale bitcoin aflate în circulație la nivel global atinsese, în decembrie 2016, un nivel record de peste 14 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
bitcoin