Business Lease România și-a crescut portofoliul de leasing operațional cu 27%, în primul semestru

Business Lease România și-a crescut portofoliul de leasing operațional cu 27%, în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2016

Compania olandeză de leasing operațional Business Lease, intrată pe piață anul trecut, în urma achiziției businessului Fleet Management Services (FMS), a cincea firmă de profil ca mărime de pe piața locală după Leaseplan România, liderul sectorului, anunță o creștere de 27% a volumului de contracte, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în urma extinderii portofoliului de servicii, a creșterii numărului de clienți și adresării ofertei către companiile mici și mijlocii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania administrează o flotă totală de aproape 3.000 de autovehicule, o treime în leasing operațional, iar restul prin contracte de management de flotă, pentru clienți din domeniul pharma, FMCG, energie, industrie, IT sau agricultură, scrie News.ro.

În prima jumătate a anului și portofoliul de clienți al companiei a crescut tot cu 27%, companii precum Pegasus, Parmafood, Diageo Balkans, Alstom Infrastructure sau Pizzaroti contractând flote auto de la Business Lease.

„Observăm că și piața de leasing operațional a consemnat o creștere frumoasă în prima parte a anului și suntem optimiști când vedem această creștere pentru că demonstrează o mai bună educare a pieței românești în ceea ce privește acest tip de servicii”, a declarat directorul general al companiei, Philip Aarsman.

Circa 6% din flota de leasing operațional a Business Lease este formată din utilitare ușoare.

FOTO & VIDEO Aurul BNR, la Muzeul Tezaurului de la Tismana CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Aurul BNR, la Muzeul Tezaurului de la Tismana

„Este un fenomen care are loc în întreaga piață și contribuie semnificativ la creșterea și consolidarea ei: din ce în ce mai multe companii trec de la servicii tradiționale de management de flotă la leasing operațional, de multe ori full service”, a completat Philip Aarsman.

În primele trei luni ale anului trecut, piața de profil a ajuns la 55.000 de unități în administrare, potrivit datelor Asociației Societăților de Leasing Operațional (ASLO).

Membrii asociației reprezintă 98% din piața de profil, iar primele cinci companii membre sunt Lease Plan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility și RCI Finanțare România.

În afară de Olanda, unde are sediul central și numeroase sucursale regionale, Business Lease este un jucător important în Polonia, Slovacia, Cehia și Ungaria. Compania închiriază toate mărcile și modelele auto și are un portofoliu de peste 42.000 de contracte.

viewscnt
Afla mai multe despre
business lease romania
easing operational