BVB încheie săptămâna la un nou maxim post-criză, dar pe volume reduse

BVB încheie săptămâna la un nou maxim post-criză, dar pe volume reduse
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 dec 2019

Bursa de la București (BVB) a încheiat săptămâna la un nou maxim post-criză, după o nouă creștere în ședința de trazacționare de vineri. Avansul de vineri vine însă pe un rulaj foarte scăzut, de doar 17,33 milioane de lei (3,63 milioane euro).

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele reprezentativ BET a urcat vineri cu 1,6%, la 9.977,47puncte, un nou maxim post-criză. Indicele compozit BET Plus a a crescut cu 0,16%, la 1.488,81 puncte.

La nivel săptămânal, indicele BET  a avut un salt de 0,91%.

Gigantul saudit Aramco a atras 25,6 miliarde de dolari prin cea mai mare listare din istorie CITEȘTE ȘI Gigantul saudit Aramco a atras 25,6 miliarde de dolari prin cea mai mare listare din istorie

La nivel european, indicele Stoxx 600 a avut o săptămână nefavorabișă, pe fondul incertitudinilor și îngrijorărilor legate de războiul comercial SUA-China. Totuși, în ședința de vineri, indicele pan-european a urcat cu 1,17%, susținut de comentariile optimiste ale președintelui SUA, recuperând astfel mare din deciinul din zilele precedente și încheind săptămâna un o scădere nesemnificativă, de sub 0,2%.

La București, cel mai tranzacționat emitent pe piața principală, în ședința de vineri, a fost Banca Transilvania (TLV), cu tranzacții totale de peste 2,85 milioane de lei. Acțiunile băncii au pierdut însă 0,38%.

Următoarele cele mai tranzacționate companii au fost OMV Petrom (SNP) și Fondul Proprietatea (FP). OMV petrom a crescut cu 0,34%, iar Fondul Proprietatea a stagnat.

BET-FI, compus din cele 5 SIF-uri și Fondul Proprietatea (FP), a crescut cu 0,27%. Fondul Proprietatea, al patrulea cel mai tranzacționat emitent în ședința de astăzi, a urcat cu 0,43%.

Indicele sectorului energetic, BET-NG, a avut cea mai bună evoluție și urcat cu 0,42%. Romgaz (SNG), cu o pondre de peste 30% în acest indice, a urcat cu 0,66% în ședința de vineri, iar OMV Petrom, cu o pondere apropiată, a urcat cu 0,34%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
bet
stoxx 600