Cameron și-a exprimat îndoiala în legătură cu viitorul monedei unice europene

Cameron și-a exprimat îndoiala în legătură cu viitorul monedei unice europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2016

Fostul premier britanic David Cameron și-a exprimat îndoiala în legătură cu viitorul monedei unice europene, într-un discurs rostit în Statele Unite, relatează ITV.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Mă întreb cât va dura”, a spus fostul parlamentar conservator, referindu-se la euro, scrie News.ro.

“Prevăd mai multe probleme în față (…). (Euro – n.r.) nu funcționează cum trebuie”, a avertizat el, în primul discurs important rostit după ce și-a dat demisia pe 23 iunie.

“Unele țări au pierdut decenii de creștere economică. Acele țări au o monedă unică, dar nu au un sistem fiscal unic, un sistem fiscal de impozitare. Aceasta creează diferențe și mai mari”, a explicat fostul premier la Universitatea DePauw, din Indiana.

“Voi, în Statele Unite, aveți metode pentru a vă asigura că, dacă ați avut un an prost, plătiți taxe mai mici și activați programe federale”, a adăugat Cameron, precizând că nu există astfel de mecanisme în Europa.

Numărul românilor cu restanțe la bănci a scăzut cu 83.000 în octombrie, la 611.613, nivel minim al ultimilor șase ani CITEȘTE ȘI Numărul românilor cu restanțe la bănci a scăzut cu 83.000 în octombrie, la 611.613, nivel minim al ultimilor șase ani

Cameron a afirmat că populismul l-a “costat slujba”, dar crede că mișcările anti-UE nu vor avea succes nici în Franța, nici în Olanda, unde vor avea loc alegeri anul viitor.

El a avertizat, însă, că politicienii UE trebuie să liniștească îngrijorarea alegătorilor, în special în ceea ce privește economia. În caz contrar, există riscul unor noi victorii ale partidelor de extremă-dreapta.

viewscnt
Afla mai multe despre
cameron
moneda euro